Last news in Fakti

1 Август, 2021 19:22 3 546 11

Ползите от това да отглеждате фикус вкъщи

  • фикус-
  • ползи-
  • фън шуй

Според Фън Шуй

Ползите от това да отглеждате фикус вкъщи - 1
Снимкa: Shutterstock

Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал фикус. Това саксийно растение се среща в повечето домове и в почти всички офиси. Оказва се, че и Фън Шуй учението приветства наличието на това растение в дома, тъй като носи щастие, късмет и много здраве на стопаните. За да се случи всичко това, обаче, трябва да позиционирате саксията правилно. Според китайското учение, фикусът е най-добре да се намира в югоизточната част на жилището. Така ще защитава стопаните от бедност и ще им донесе пари.

Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда винаги така, сякаш току-що сте си го взели от разсадник. Растението е нужно да не се разполага в централните, североизточните или югозападните части на жилището. Мнозина се опитват да се отърват от фикуса след като поотрасне. Той става прекалено висок и ако не сте предвидили това предварително, е логично да не ви е удобен там, където сте го сложили. Нужно е листата му редовно да се почистват от прах. Не трябва да е на студено, но не харесва и пряката слънчева светлина. Имайки предвид тези особености, сложете растението на светло, но не слънчево място. Ако е на тъмно, бързо може да ви „напусне“.

Температурата за правилно отглеждане е 18 -25 градуса. През зимата трябва да се полива само един път в седмицата, а в топлите месеци – два пъти. Битуват вярвания за магическата роля на фикуса. Не случайно се препоръчва това растение да се отглежда в дома или офиса, за да се установи хармония в отношенията на хората в помещението и добро настроение. Смята се, че фикусът улавя отрицателното влияние, нервност и репресия, бързо изсмуква негативното, за да установи спокойствие и разбирателство.

Фън Шуй експертите препоръчват по възможност растението да се разположи на удобно място в спалнята. Оказва се, че колкото по-старо е растението, толкова по-мощни са магичните му способности. Фикусът е подходящ за жилищата на емоционалните и избухливи хора, както и на тези, които рядко общуват с околните.

Забележително е вярването, че ако една жена иска, но не може да забременее, непременно трябва да сложи фикус в спалнята. За тази цел е по-добре да използвате някое по-младо и малко растение. Позиционирайте малкото растение близо до леглото и се грижете за него с много любов и старание, както бихте го правили за детето си. Не е добре да слагате фикуса в средата на помещението. Не се препоръчва и да е край други цветя. Така ще изпитва липса на място и специално внимание. Ако целите да постигнете успехи в кариерата, сложете цветето близо до бюрото си или дори на него, стига да има достатъчно светлина. То бързо ще ви зареди с много добра енергия и ще успеете да превъзмогнете несигурността си, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    3 0 Отговор
    На снимката наистина е фикус еластик, който беше масов при соца ! Сега е популярен фокус Бенжамин в разновидностите му!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Фикус Бенжамин/аман от редактора!/
  • 5 Мдаа

    3 1 Отговор
    Аз пък си гледам канабис-екзотично е,рентабилно,придава един такъв ттопически вид на помещението..пък ме прави и весел и позитивен,помагайки да се справя със сивотата на днешния свят
  • 6 За помаци 500 кг мързеливи

    1 1 Отговор
    Не е фикуса,, те гледат друго...... сутринта некакъв едиот, крещеше по стълбите, сигурно снощи го е къпала.....!
  • 7 Конник

    1 2 Отговор
    Фикуса не е здравословен. Стигасте писали булумачи. Нощно време има нужда от кислород и то не малко.
  • 8 Конник

    0 0 Отговор
    Алергин иза хората и за домашните животни.
  • 9 Алтер

    0 0 Отговор
    Като порасне се блъскаш в него в тъмното.
  • 10 Пръцко

    1 0 Отговор
    Изобщо не четох глупостите, надраскани по-горе, но единствената полза от тоя голям плевел е, че винаги може да стане на салата за ракията на жадна среднощна компания. вервайте ми - личен опит :)
  • 11 магелан

    2 0 Отговор
    Вие дето сте написали тая статия сте тъпи. Идете в австралия, там под път и над път го изкореняват като бурен. Що за простотии пишете?