Last news in Fakti

7 Август, 2021 10:05 2 853 2

Рецепта на деня: Летен коктейл с джин

  • коктейл-
  • джин-
  • портокал-
  • какво да сготвя

Необходимата доза свежест

Рецепта на деня: Летен коктейл с джин - 1
Снимкa: Shutterstock

Коктейлите с джин са любими на мнозина през лятото и с право - те са разхлаждащи, вкусни и много приятни. Трябва само да внимавате с количеството на джина, защото от него после много боли глава. В тази статия actualno.com представя рецепта за страхотен домашен коктейл с джин, в който просто ще се влюбите.

Добрата новина е, че става много лесно и няма нужда да имате сложна техника или да бъдете най-добрият барман на света, за да си го направите.

Ето как се приготвя:

Вземете кана от един литър и я напълнете с лед. След това сипете вътре 200-300 грама големи джина (вие преценявате колко силен да е коктейла). Допълнете с две дози прясно изцеден сок от портокал (приблизително сокът на 5-6 портокала).

След това допълнете със сода (газирана вода). Може и с тоник, но вкусът на содата е по-неутрален. Добавете резени лимон или портокал в чашите си и листа прясна мента, която да даде онзи допълнителен вкус на свежест.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бутилка джин

    3 0 Отговор
    ..." 200–300 грама големи джина"... Колко ли грама би трябвало, ако са малки джина???