Last news in Fakti

9 Август, 2021 10:05 11 198 2

Рецепта на деня: Кекс с праскови

  • кекс-
  • праскови-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Сочен плодов сладкиш

Рецепта на деня: Кекс с праскови - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно

3 яйца

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. захар

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бакпулвер

4 праскови

2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до получаването на гладка и пухкава смес. След това към нея се прибавят брашното, бакпулверът, ванилията и олиото. Всичко се разбива отлично, докато се получи хомогенна смес. Тя се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и върху нея се разпределят нарязаните на половинки пресни праскови, като костилката им е отстранена, а те се поставят с облата част нагоре.

Кексът се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около 35 минути. Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади. След това се поръсва обилно с пудра захар и се сервира, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нел

    2 0 Отговор
    Със сигурност трябва някаква течна съставка около 150мл./вода, прясно мляко/
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.