Last news in Fakti

5 Август, 2021 11:56 5 292 17

Чипират мозъците на шестима американци

  • неврони-
  • мозък-
  • чип-
  • експеримент

Целта на устройството е да помогне на парализирани хора да управляват различни джаджи чрез нервни импулси

Чипират мозъците на шестима американци - 1
Снимка: Shutterstock

Американски стартъп, наречен Synchron, вече е получил одобрение от отговорните американски власти за провеждане на клинични изпитвания на неврочип, който да свързва мозъка и компютъра. Това съобщава Bloomberg. Synchron преди това е тествал устройството върху четирима доброволци в Австралия. Изпитването сега ще се проведе на шест пациенти в болница в Ню Йорк, предава lupa.bg.

Основната задача на иновативното устройство, което ще бъде имплантирано в човешкия мозък, е да помогне на парализирани хора, които ще могат да управляват различни джаджи, използвайки силата на мисълта.

С помощта на тънка жица чипът, имплантиран в мозъка, ще бъде свързан с импланта, разположен в гръдния кош. Важно е да се отбележи, че устройството ще бъде свързано с тялото без операция, тоест с проникване през кръвоносните съдове в основата на шията. Всички манипулации ще отнемат около два часа.

Според публикацията този проект се финансира от Министерството на отбраната на САЩ. Synchron получава разрешение да тества новата технология по-рано от известната компания Elon Musk Neuralink, която преди това въвежда чипа в мозъка на примат.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А НА ШНОРХЕЛУ🤓

    5 3 Отговор
    И НА НЕГОВИЯ ПАСТРОК, КОГА!!!??
  • 2 Blackthorn

    48 2 Отговор
    Нещата са много по-напреднали. Сега просто го афишират и опипват почвата за реакцията на хората. Бедна ви е фантазията какво ви (ни) чака! :(
  • 3 Прозорецът на Овертон

    46 1 Отговор
    Започва официалното отваряне на нов "Прозорец на Овертон" - Чипиране! Първо уж с научна цел, после за помощ на нуждаещи се, след това по желание и накрая всички без желание!

    Коментиран от #10

  • 4 Бае Въло

    43 0 Отговор
    В края на миналия век имаше доста филми, в които хора бяха организирани в затворени общества, послушни, ходещи като сомнамбули и ръководени от „висш мозък“.
    В края на този век няма да са филми.
  • 5 Кра Варе

    20 3 Отговор
    Краварете открай време са с чипирани мозъци - ограничени отвсякъде.
    Не си познават историята на ФАЩ и световната история; не познават географията на Земята;не са чували за България;Краварска му работа!
    Да не забравяме,че са потомци на някогашни крадци, мошеници, мародери,измамници,педофили и пр., избягали от Закона и преселили се в Хамеуика.
  • 6 робОТ

    13 2 Отговор
    Американците вече започват да развъждат киборги-капиталисти, роботи-русофоби, които ще сеят демокрация по света.....
  • 7 Ковидарите

    19 1 Отговор
    Точно навреме за да се прелеят нещата при Ковидарите, ваксиниране, чипиране, тотален контрол, робство! Нека соросоидните, либерални медии си пишат, че това било "теория на конспирацията"! То и задължителна ваксинация уж нямаше да има, а на места изкараха вече армията! Въпрос на време е да нашият чиповете уж за "вашата сигурност, здраве и удобство"! След това населението става биоединици в голямата Ферма!

    Коментиран от #8

  • 8 селтак

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ковидарите":

    Не бе,чипа във мозъка ше бъде да ни казва кога сме хванали ковид!
  • 9 Зомби Център

    24 1 Отговор
    Честит чип на ваксаджиите ! Вече може да не се тревожите за бъдещето си ! Редовните ъпдейти ви гарантират безоблачно щастие и дълъг живот ! Вашето здраве е наша грижа !
  • 10 Пинчо

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Прозорецът на Овертон":

    Като ваксината. Аз няма да се ваксинирам нито да ставам опитно зайче
  • 11 Добре дошли в ада

    11 1 Отговор
    То вече чипират чрез микро чипове по малки от милиметър, дори се говори за Нано чипове,също така има технология чрез 9 до 12 лъча която сканира човек.
    Идеята е до 2025 всички хора да се управляват от ИИ!
  • 12 гошо

    20 0 Отговор
    "този проект се финансира от Министерството на отбраната на САЩ"

    ние верваме в безкористността им! апцалутно!
  • 13 Някой

    11 0 Отговор
    Началото е под предлог за хуманни цели, след това идват извращенията. Само не мога да си представя как ще прилъжат 7милярда да се чипират, щото не са всички са късогледи и тъпоглави като американците
  • 14 Не е смешно

    1 2 Отговор
    В БГ има такива експерименти без съгласието на хора. Не мой близък му намериха около 7 импланта и всички се страхуват да ги вадят. Измъчват го денонощно. Министерство на здравеопазването отказва съдействие. Прокуратурата не иска и не може да разследва. То разследването е проведено от нас и на готов не искат. Има рентгенови снимки томография. Записи с подаване на команди на ниски честоти,как се заплаща срещу флашка. Всичко е на ръка но ня
    яма държава
  • 15 Не е смешно

    2 2 Отговор
    В БГ има такива експерименти без съгласието на хора. На мой близък му намериха около 7 импланта и всички се страхуват да ги вадят. Измъчват го денонощно. Министерство на здравеопазването отказва съдействие. Прокуратурата не иска и не може да разследва. То разследването е проведено от нас и на готово не искат. Има рентгенови снимки томография. Записи с подаване на команди на ниски честоти,как се заплаща срещу флашка. Всичко е на ръка но няма държава.6872
  • 16 Д-р Ох Боли

    2 0 Отговор
    Министерството на отбраната спонсорира проект, който има за цел да помага на инвалиди! Браво! Със сигурност искат да се погрижат за хилядите воено-инвалиди и са видени от чувство на хуманизъм.
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Това е само началото !!! Сега тези доброволци ще управляват ДЖАДЖИТЕ после КАМПЮТРИТЕ ще управляват НАС !!!