Last news in Fakti

14 Август, 2021 10:05 9 738 3

Рецепта на деня: Кексът, който винаги се получава добре

  • кекс-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С тази рецепта любимият десерт не става нито сух, нито глетав

Рецепта на деня: Кексът, който винаги се получава добре - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно
½ чаена чаша олио
1 кофичка кисело мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
1 равна чаена лъжичка сода
1-2 супени лъжици какао
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта в голяма купа. След това прибавете киселото мляко, в което предварително сте сложили содата и разбъркайте пак. Добавете олиото и ванилията, и отново разбъркайте добре сместа.

След това на малки части добавете брашното, което е смесено с бакпулвера, като не спирайте да бъркате до получаване на гладка смес.

Отделете част от нея в отделен съд и я оцветете с какаото. Ако формата ви за кекс го изисква -намажете я с олио и поръсете с малко брашно.

Изсипете на дъното половината от неоцветената смес, след което отгоре "рисувайте" с какаовата смес, като за целта използвайте лъжица. Отгоре изсипете останалата половина от неоцветената смес, уточнява "Монитор".

Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Проверявайте дали е изпечен с клечка за зъби. Кексът е готов, когато по клечката не остават трохи.

След като изстине поръсете с пудра захар.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом не е сух

    5 0 Отговор
    е добре кекса.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 3 Кюпюци ше прая

    1 3 Отговор
    Нища...!