Last news in Fakti

13 Август, 2021 17:34 4 798 14

Как се отслабва с 36 кг? (СНИМКИ)

  • отслабване-
  • килограми-
  • сваляне на килограми-
  • успех-
  • фитнес-
  • спорт-
  • диета

32-годишната майка Опал Стейси успя да свали 36 килограма, но не смята да приключи тук

Опал Стейси е на 32 години и живее в Маями, Флорида. Майка е на три момчета и се занимава със създаване на различно съдържание за социалните мрежи. По новата дефиниция тя е инфлуенсър, който се опитва да вдъхнови хората да се движат, да се хранят здравословно и да се грижат за тялото си, пише Флагман.бг.

Опал обаче не винаги е била вдъхновение за останалите. През по-голямата част от живота си тя е с наднормено тегло, като на 27-годишна възраст теглото ѝ е било малко над 125 килограма. Това е предизвикало постоянно главоболие, което се е задържало в продължение на три месеца. Положението толкова се влошило, е Опал усещала пулсиране в ушите, болка в очите и дори виене на свят. "Имах чувството, че мозъкът ми е стиснат като в менгеме. Напрежението създаде и свистящ звук в главата ми, което беше непоносимо", казва тя пред Women's Health. По това време Стейси тъкмо ражда третото си момче, но събитието не ѝ е донесло радост. Вместо това в главата ѝ са се прокрадвали мисли за самоубийство.

В една августовска нощ през 2017 година, когато здравните проблеми на Опал са били в най-високото си ниво, тя е решила да се помоли на Бог да оправи ситуацията. Обещала е, че никога повече няма да приема здравето си за даденост и ще се грижи много добре за себе си. На следващия ден Опал започва да търси информация и решения за проблемите си и разбира, че трябва да промени начина си на хранене. "Само след седмица симптомите ми намаляха драстично. Исках да спазя обещанието си към Бог".

Постепенно Стейси започва да прави различни здравословни промени в живота си, но се опитва да не стресира организма си, за да може резултатите да бъдат по-дълготрайни. Първата стъпка е била броенето на калории. Според нея, този начин на отслабване доста ѝ помогнал, защото не трябвало да се отказва от любимите си храни, а просто да ограничи количеството им. Опал се опитва да включва зеленчуци във всяко свое ястие, но не изключва напълно въглехидратите от менюто си.

"Броенето на калории ми позволява да отслабвам и да ям вкусни неща", категорична е тя.

Дневното меню на Опал

Закуската на Опал се състои от протеинови овесени ядки с 60 грама нарязан банан и горещо кафе с 4 грама кокосова захар и неподсладена сметана. Другият вариант е три изпържени яйца, 75 грама банан за готвене и няколко парчета печена тиква. Обядът е от пържени зеленчуци с малко скариди или сьомга, кафяв ориз и салата от зеле, сладък грах и царевица. Междинното хранене се състои от две или три варени яйца, кисело мляко с гранола, къпини, боровинки и манго. Вечерта е време за сьомга, аспержи, сладък картоф и салата от зеле, моркови, лук и червени или зелени чушки. Десертът е протеиново смути от 1 супена лъжица бадемово масло, две лъжички протеинов прах, 250 мл. бадемово мляко и 2 супени лъжици смлян лен.

Освен броенето на калории, Опал започва да тренира редовно, но не прави твърде интензивни упражнения. В първите си дни започва с дълга разходка из квартала или в парка. Сега тя може да си позволи един час ходене. Освен това включва и 30-минутни силови тренировки три пъти в седмицата. "Никога не съм имала проблеми с упражненията. Това е начин да се отпусна и се чувствам много добре, когато се движа", признава тя.

Още преди да започне с отслабването, Стейси си поставя три основни цели. Заявила е пред себе си, че ще се движи поне 30 минути всеки ден независимо колко бързо или колко бавно ще го прави. След това работи върху самоуважението си и върху това да се харесва такава, каквото е. "Това ми помогна да премахна напрежението от отслабването и да продължавам да вървя към успеха". Последното, но не и по важност, е умението да не се наказва, ако не спази графика си.

От 2017 година досега Стейси е успяла да свали 36 килограма, като следващата ѝ цел е да премахне още 18-20 кг до 2022-а. "Отслабването ми вдъхна кураж и увереност в себе си и в това, което мога да постигна. Успях да преодолея неща, с които съм се борила цял живот. Независимо от това колко килограма ми остават до крайната цел, вече виждам нещата, които мога да постигна", категорична е Опал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геггг

    17 2 Отговор
    Тая трябва да свали поне още 25 кг

    Коментиран от #4

  • 2 Галевица

    16 2 Отговор
    Няма нужда да преписвате статии за черната раса.При тях да тежиш 120 оки жива телесна маса на 15 год.възраст си е в реда на нещата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бисер

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Геггг":

    Да не е и 50
  • 5 Варненец

    5 4 Отговор
    И защо ми триете коментара? Не е ли вярно, че от свръх тегловен син домат, е станал супер тегловен син домат?
  • 6 Пепи

    5 2 Отговор
    Ако тежите 250 кг. просто отидете до тоалетната.
  • 7 Сиганин

    14 2 Отговор
    Да видиш човек с нормално тегло в САЩ е трудна работа
  • 8 Варненец

    10 2 Отговор
    Ок, за тази да свали 35 кг е все едно на танк да му свалиш номерата. Изтрийте ме, но е истина.
  • 9 Сетих се е, че от 500 кг

    6 1 Отговор
    Можеш да, свалиш 36 кг, но аз ако отслабна толкова, ще стана анорексик... Ужассс....!
  • 10 Лесурскио еач

    1 0 Отговор
    Ауууу..квааа тааа годзила бе?? Малииийй...кажете некой оджа да мни лее че получих страх от това нещо бе. Кой нормален мъж ше го заплОди тва нещо бе, при това три пъти???? Мааалиийй..кво имАло по белио свет..
  • 11 Чудесна статия...!

    2 0 Отговор
    Тушшшшш....!
  • 12 читателка

    3 1 Отговор
    Събинче, ама ттуй много впечатлително. Че една свиня е свалила 36 кила! Ама големи геройства и интересни неща ни разказваш Па и дълго за четене! Па и лирично! Па и емоционално! За ПУЛИЦЪР си, /ако знаеш какво е това/! Боже ела да си прибереш верисиите!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Черните Свини, че и стари

    0 0 Отговор
    Са, по на, рятко, повърнах....!