Last news in Fakti

14 Август, 2021 17:47 4 656 15

Как да разберете дали сте бременна преди да си направите тест

  • признак-
  • бременност-
  • тест за бременност

7 изненадващи признака за бременност

Как да разберете дали сте бременна преди да си направите тест - 1
Снимкa: Shutterstock

По време на бременност женското тяло претърпява много физически, емоционални и психологически промени, до такава степен, че може да е трудно да бъдат проследени. Тези промени могат да се случат внезапно и по неочаквани начини. Днес ще ви запознаем с няколко необичайни признака на бременност, които лесно могат да бъдат пренебрегнати, но всъщност означават, че у вас расте нов живот, пише flagman.bg.

1. Развивате кожни маркери

Кожните маркери са малки кожни израстъци, които могат да се развият навсякъде по тялото ви по време на бременност поради промени в нивата на хормоните или наддаване на тегло. Те често изчезват след раждането.

2. Отделяте много слюнка

Излишната слюнка, известна още като ptyalism gravidarum, е съчетана с гадене и повръщане. Не е известно защо това се случва, но някои бременни се нуждаят от кърпички, за да контролират неприятния страничен ефект.

3. Усещате вкус на метал

В началото на бременността храната може да има кисел и метален вкус – явление, което се нарича дисгевзия. Изплакването на зъбите със сол или сода за хляб след измиване може да облекчи този вкус.

4. Венците ви болят

Промените в диетата и нивата на хормоните могат да причинят възпалени, кървящи венци по време на бременност, известни като гингивит. Това заболяване на венците ще изчезне към втория триместър, но за да облекчите болезнеността, сменете четката си за зъби с такава с фини косъмчета.

5. Страдате от хрема

Бременният ринит засяга 20% от бременните жени, които изпитват кихане и хрема. Тези досадни симптоми са временни и могат да бъдат лекувани с хдиратиращи спрейове за нос и деконгестанти.

6. Изпитвате задух

През ранните етапи на бременността промените в нивата на хормоните могат да причинят задух. За да подобрите дишането си по време на бременност, практикувайте добра стойка и внимателни дихателни техники.

7. Развивате силно обоняние

Бременните жени имат повишено обоняние или хиперемия, особено към парфюми, кафе, бензин или развалени храни. За щастие, хиперемията е само временна и приключва след първия триместър.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Май месечното червено спира, а? Уелееее бухахахх
  • 2 КОТарАК

    19 0 Отговор
    вие май се тръгнали да убивате и БЛИЦ по просотия?
  • 3 Гинеколог-любител

    9 2 Отговор
    Как да вярвам на нещо, което кърви цели 5 дена и не умира
  • 4 Ххахахха

    3 0 Отговор
    Хахахаха
  • 5 Виталия

    5 1 Отговор
    Бременната жена цъфти като майска роза, без значение в кой сезон е забременена. Веднъж го изпитах вече

    Коментиран от #6

  • 6 Пинчо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Виталия":

    Пожелавам ти още два пъти щастие

    Коментиран от #8

  • 7 хумата

    7 0 Отговор
    град козлодуйй не хваща, пробвахме го още кога беше на 9 години
  • 8 Виталия

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пинчо":

    Дано е различно, че първата бременност бях като сурогатна майка износвачка. Волим един Мужкар ама той дали знае не съм сигурна
  • 9 Това което

    6 0 Отговор
    сте писали са признаци и на вампирясване!
  • 10 Рошко

    2 0 Отговор
    Най лесно се разбира като се пльокне
  • 11 Дучи

    2 0 Отговор
    Няма как да сте бременна ако е нямало х&й
  • 12 ХИПЕРЕМИЯ

    2 0 Отговор
    Хиперемията е увеличен приток на кръв в определен орган или част от тялото.Хиперосмията е увеличено обоняние.Оставам на вас да прецените какво е "хиперпростотия"
  • 13 Много лесно

    1 1 Отговор
    Ако си 500 кг, ставаш. 600 кг, ако си баба със закъснял пубертет, имаш спесиални грижи от съседа консерватор и се чувстваш мума, демек бременна мумия с два леви крака....!
  • 14 един от многото

    4 1 Отговор
    Хората са казали: – "Менструация и акъл не дойдат ли навреме , не ги чакай!"
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.