27 Август, 2021 10:05 14 255 5

Рецепта на деня: Сочен сладкиш със сини сливи

  • сладкиш-
  • сини сливи-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Хармония от вкусове

Рецепта на деня: Сочен сладкиш със сини сливи - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 яйца на стайна температура
175 гр. захар
2 пакетчета ванилия
150 гр. брашно
8 гр. бакпулвер
80 гр. разтопено масло
25 сини сливи

Начин на приготвяне:

С телена бъркалка разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар с лимонената кора.

В обърканото тесто добавете разтопеното масло и разбъркайте всичко до хомогенност, като най-накрая добавете и брашното, смесено с бакпулвера.

Намажете с масло тавичка с размери 20 х 28 см и изсипете вътре тестото.

Измийте и почистете сливите от костилките, нарежете ги на половинки и ги подредете отгоре върху тестото (сливите ще потънат в тестото и по време на печене ще пуснат сока си и ще направят сладкиша много сочен).

Печете го в предварително загрята на 195 ° С фурна за около 35 до 45 минути или докато тестото започне да се отделя от страните на тавата. Проверете готовността със суха клечка.

Оставете сладкиша да се охлади в тавата, след това го нарежете на кубчета, поръсете с пудра захар и покрийте с бита сметана. Поднесете го с чаша чай, кафе, плодов сок или с топка сладолед, пише zajenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стария моряк

    7 1 Отговор
    За мен всяка слива е сладкиш!
  • 2 иди

    4 0 Отговор
    175г захар и 150г брашно?
  • 3 нели митончева

    3 0 Отговор
    Страхотен сладкиш!
    Сливите потъват в блата при изпичането му, като се образуват " очета " - дупчици... При сервирането на сладкиша ги запълвам с топка сладолед... Незабравимо преживяване! Опитайте, заслужава си!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Панчо Виля

    1 1 Отговор
    Много сливи бе!