Знаете ли, че вече не е нужно да киснете до печката и да следите тенджерата, когато варите зеленчуци, защото има една мъничка кухненска тайна, която ще успее да промени всичко в ефективността на готвенето ви?
И тя е, че когато наливате вода, тя не трябва да е нито чешмяна, нито минерална, а газирана.
Хитростта тук се съдържа в бикарбоната в газираната вода, която разгражда растителната целулоза и ускорява много процеса на готвенето. Освен всичко това, ще направи и зеленчуците по-меки, а цвета им пък ще си остане ярък.
Газираната вода може да се използва и в кулинарията при приготвяне на печива или различни ястия.
Някои води имат в състава си сода бикарбонат. Бикарбонатът има същите свойства като бакпулвера и поради тази причина ще направи тестените ви ястия по-пухкави. Ако замените обикновената вода с газирана ще направите по-вкусни катми, хляб, пухкави кюфтета, пържени филии, палачинки, къпана баница, сполучлив кекс, баница със сирене и много други.
Освен това газираната вода предотвратява окисляването на храната и съкращава времето за готвене.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Баба ви
Коментиран от #5, #10
22:39 30.08.2021
2 Черна котка
22:40 30.08.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ
кой слага вода в пържените филии...
22:44 30.08.2021
5 gggw
До коментар #1 от "Баба ви":
може да не знаеш, но има естествени извори на газирана вода23:02 30.08.2021
6 Баба и готвила
23:15 30.08.2021
7 Молим
23:18 30.08.2021
8 Баба ви
23:19 30.08.2021
9 При помасите
23:21 30.08.2021
10 Нико
До коментар #1 от "Баба ви":
Абе тя баба ти не е бръмчала и с кола, ама сега не се слиза. Ако гледахме баба ти още щяхме да сме в пещерите.Коментиран от #12
05:29 31.08.2021
11 NikNay
06:39 31.08.2021
12 Мъжка компаньонка
До коментар #10 от "Нико":
Да те кажем,внучката до скоро и тя беше в пещерата,въпреки колата,повярвай и не само тя....!08:07 31.08.2021
13 Алито от София
10:09 31.08.2021
14 Али, не знам дали си от София
10:35 31.08.2021