Last news in Fakti

6 Септември, 2021 17:36 3 269 9

6 урока, които трябва да научите от провалените си връзки

  • провалена връзка-
  • урок-
  • съвети

Те ще ви помогнат да не допускате същите грешки в следващите си партньорства

6 урока, които трябва да научите от провалените си връзки - 1
Снимкa: Shutterstock

След края на разочароваща връзка почти винаги страдаме. За изгубената любов, за поредното разочарование... Никой не иска да преминава през провалена любовна връзка, но понякога се случва. И въпреки тогава да се усещаме зле, забравяме за уроците, които получаваме. Те са най-важното, защото ще ни помогнат да не допускаме същите грешки в следващите си партньорства. Вижте в следващите редове кои са тези уроци, пише lifezone.bg.

Ако не можете да бъдете себе си, връзката ви няма бъдеще

Можете ли вие и половинката ви да се покажете в истинската ви светлина един пред друг, с всичките ви недостатъци и добродетели? Ако не сте съвсем сигурни, тогава какво бъдеще ви очаква? Колко дълго можете да се преструвате, че сте някой, който не сте?

В случай, че усещате необходимост да скриете някаква част от себе си от другия, то определено не сте един за друг. Щастливата любовна връзка трябва да ви даде свободата да бъдете това, което сте пред партньора ви, а не да се променяте под натиск.

Можете ли да изразите свободно емоциите си и доколко те са споделени?

В една връзка едно от най-важните неща е да споделяме. За някои хора изразяването на емоции е по-трудно. Въпреки това, ако някой има сериозни намерения към вас ще намери начин да ги изрази.

Може би няма да е с думи, но с действия, докосвания, малки жестове. Когато видите, че няма обратна връзка за чувствата ви, може би е време да потърсите нова любов, която да е споделена.

Хората не се променят

Любовните връзки ни учат на един много важен урок не само за любовта, но и за живота – хората не се променят. Въпреки обещанията им, въпреки нашите надежди.

Въпреки че когато сме във връзка до някаква степен партньорите преминават през промени, разминаването в гледните точки, целите за живота, зависимостта към лоши навици, които вредят на връзката (насилие – физическо или емоционално, злоупотреба с алкохол, наркотици и т. н.) си остават същите.

Ако не цените това, което имате, ще го загубите

Нерядко в дългосрочни връзки партньорите започват да приемат половинката си като даденост, мислейки че са я завладели напълно и че не е необходимо да се полагат усилия за връзката.

Тогава започват да забравят за важни дати, места, забравят за романтичните малки изненади, комплиментите, добрата комуникация и т. н. Не след дълго връзката се разпада или единият от партньорите си намира липсващото в любовна афера. След края правим оценка и виждаме какво сме загубили.

Голямото его пречи на любовта

Човек, който е „погълнат“ от себе си, който мисли, че неговите нужди трябва да бъдат поставени на първо място, рядко ще обръща внимание на вашите потребности. Егоизмът винаги действа разрушително на взаимоотношенията.

В началото любовта ни заслепява, неглижирането на нашата личност ни се струва нещо малко, незначително. С времето осъзнаваме, че сме попаднали в капана на чувствата си, а половинката ни с голямото его не ни цени като личности.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Препатил

    9 4 Отговор
    100% вярно!!!
  • 2 HitDobavki net

    7 2 Отговор
    Приказки от хиляда и една нощ за попълване на бройката статии за деня и оправдаване на надника!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Едно е ясно

    6 2 Отговор
    Любовта събира двата воденични камъка, а дали те ще мелят заедно, зависи от това, колко са грапави и колко твърди...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 links

    5 3 Отговор
    Прочели сте статията до края - голяма грешка.
  • 8 Защо, интернираната

    1 0 Отговор
    Не ти са,, удобни,, истините,не всеки може да изтрае много връзки като тебе и колешките ти....?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.