Last news in Fakti

10 Септември, 2021 16:37 1 664 2

Продават дома от детството на Джордж Харисън

  • джордж харисън-
  • китарист-
  • дом-
  • къща-
  • детство-
  • бийтълс

Домът от детството на звездата от "Бийтълс" ще бъде продаден на 28 септември

Продават дома от детството на Джордж Харисън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Домът, в който е израснал Джордж Харисън, отива на търг, съобщават от Omega Auction. Предполага се, че къщата, която е в предградието Спийк, на 8 мили от Ливърпул, ще достигне цена от 200 000 лири, пише life.dir.bg. Аукционът ще се проведе на 28 септември. Наблизо има летище, районът се обслужва добре от обществения транспорт и местните удобства включват супермаркети, паркове, се казва в офертата за предимствата на имота.

Семейството на китариста заживява там през 1950 г., когато Джордж е на 6 и прекарват 12 важни и щастливи години, преди да се преместят през 1962 г. През този период къщата се превръща в редовно място за репетиции на The Quarrymen, а след това и The Beatles. Има много снимки на Джордж и съучениците му вътре и извън имота. Това би била добра инвестиция, сегашният собственик купил къщата през 2014 г., а оттогава цените на жилищата в района са се повишили с 20%, казват от аукциона.

Това е просторен семеен дом с 3 спални, коридор, хол, кухня с трапезария, градина. Запазен е голям кухненски шкаф, който е принадлежал на семейство Харисън, запазени са врати, не са пипани плочките в банята от времето на китариста.

От Omega Auction казват, че ще търгуват още непознати, нечувани интервюта на Джон и Йоко и звукосаписни ленти на албуми, общо 400 лота.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AC/DC

    2 0 Отговор
    Наблизо имало летище това не е добра новина да слушаш денонощно 160 децибела!
  • 2 Тва черну куче, знаеш ли го...?!

    1 1 Отговор
    Обикновено така става, нищо не остава...!