Last news in Fakti

11 Септември, 2021 12:30 7 405 19

Джак Никълсън с тежка деменция

  • джак никълсън-
  • актьор-
  • деменция

Актьорът за последно бе видян миналата година на мач

Джак Никълсън с тежка деменция - 1
Снимка: shutterstock

Никой не е виждал Джак Никълсън от година - актьорът не се е появявал на публични места, а причината за това е, че страда от тежка деменция, пише RadarOnline.

Живата легенда прекарва "тъжни дни" по думите на близките му в иначе огромното си имение в Бевърли Хилс, в което има четири спални, три бани, на общо 300 кв метра.

"С Джак сме приятели от години, мога да кажа, че той не излиза изобщо от дома си вече. Физически се справя горе-долу, но умът му сякаш го няма. Синът му Рей и дъщеря му Лорейн се грижат за него, те живеят в съседство", казва негов близък, пожелал анонимност пред медията.

Той допълва, че общността в Мълхоланд Драйв е доста сплотена и всички се притесняват за него.

"Много е тъжно да видиш такъв супер талантлив актьор, като Джак, да се изключи по този начин", конститира още източникът.

От известно време се говореше, че звездата от "Полет над кукувиче гнездо" никак не е добре със здравето и затова и се е "пенсионирал" от Холивд.

84-годишният актьор е видян за последно на публично място преди година. На 7 януари 2020 г. той присъства на мач между Los Angeles Lakers и New York Knicks.

Последният филм, в който Никълсън се появи, беше романтичната комедия от 2010 г. "How do you know" с участието на Рийз Уидърспун и Оуен Уилсън.

Джак Никълсън с тежка деменция
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 500 кг

    9 11 Отговор
    И с тежка деменция... ужас..!
  • 2 Някои получават деменция

    9 6 Отговор
    От 9 годишна възраст...!
  • 3 степънулф

    35 2 Отговор
    Една от първите му звездни роли беше като Джордж Хансон във великият филм Изи Райдър,Волният ездач,пез 1968 г. заедно с Денис Хопър и Питър Фонда.Наистина актьор от висша класа!!!
  • 4 dfu

    10 13 Отговор
    На 84 години и наднормено тегло, цяло чудо е че е още жив, а те за деменцията взели да се притесняват. Колкото и да не им харесва на ковидофилите и искат да не умират даже когато е дошло време за това, на тая планета се умира.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Мендоса

    12 2 Отговор
    Дал е толкова, сега ще почива.
  • 6 Мендоса

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "dfu":

    От теб не зависи Шмок-льо!

    Коментиран от #7

  • 7 dfu

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мендоса":

    Разбира се, че не зависи от мен - не съм бог. Мога само да се опитам да не дебелея и да не се стресирам, което евентуално би способствало за шо-годе здраво дълголетие, ако нещо друго не се случи.

    Коментиран от #19

  • 8 Че, плашеше зрителите

    2 6 Отговор
    Това е дал....!
  • 9 Арни

    11 1 Отговор
    Велик актьор, как изигра ролята на психично болен в "Полет над птиче гнездо". Лошото сега е че нищо не помни.

    Коментиран от #11

  • 10 Сиганин на, трикрак стол, свири, на нещу

    3 1 Отговор
    Но да откраднеш нечия усмивка, си е един от големите грехове пред бог...!
  • 11 милош форман

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Арни":

    Mалка корекция,той изигра ролята не на психично болен,а на бунтар срещу нечовешките условия в една психиатрия,визирайки самото американско общество.Бай да уей,Кен Киси е работил известно време като санитар в лудница,та ги е знаел нещата.
  • 12 къща

    5 1 Отговор
    300 квадрата с 4 спални не е имение, а къща
  • 13 Бай Стою касапина

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "dfu":

    Пич, нищо не знаеш за деменцията и дано не ти се налага да се сблъскаш с тази гадост. Наложи ми се да гледам дементно болен, който никога не е имал наднормено тегло. Нямаш на представа за какво става на дума. Вярно е обаче, че наднорменото тегло в момента създава допълнителни главоболия на тези, които се грижат за него .Но самата болест е нещо ужасно и лек за нея няма.

    Коментиран от #14

  • 14 д р фройд

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Стою касапина":

    Ей касап,затова ли все тичате при психиатрите и гледате да пробутате тези нещастници в лудницата и да се отървете от тях?
  • 15 Тъжно!

    5 0 Отговор
    Голям актьор! Жалко, отива си, забравил всичко. Но зрителите ще го помнят дълго.
  • 16 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    голям е
  • 17 Голям е...!

    1 0 Отговор
    Колкото вас, три дена, и всичко се забравя, но вас и толкова няма да ви помнят, само с лошо....!
  • 18 Бевърли хуул

    3 0 Отговор
    Алкохолът не прощава на никого!Този ирландец се хвалеше ,че пиел по две бутилки уиски на вечер и оправял по 3 урви)), а сега като почнат делата за изнасилване преди 20г. дали ще си спомни??
  • 19 жалко

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "dfu":

    Ще видиш какво може едва като страдаш като него от деменция, ти няма да познаваш близките си, няма да помниш ял ли си, докато загубиш умението да дъвчеш и гълташ храната си. Деменцията е ужасна и прогресираща болест. Не я пажелавам на никого!