Необходими продукти:
3 узрели портокала
2 кг обелена тиква
300 г захар
Лимонена киселина (една щипка)
Можете да добавите и подправка от сорта на ванилия, карамфил, индийско орехче, стига да е в умерени количества.
Начин на приготвяне:
Подгответе стерилизирани буркани и изберете подходяща тенджера.
Почистете хубаво тиквата от семките и кората и я нарежете на малки кубчета, като след това я сложите в тенджерата, поръсите със захар и я оставите за 4-5 часа да пусне сок. Когато има достатъчно образувал се сироп, я сложете на котлона, изчакайте да кипне, а после с дървена лъжица изчистете пяната. После намалете котлона на минимум и оставете за 15 минути.
Докато се вари подгответе портокалите, които ще обелите, почистите от семките и нарежете на кубчета.
Сложете ги в тенджерата и варете още 15 минути, бъркайки, за да не загори. Към края на варенето сложете една ч.л. лимонена киселина или изстискайте сока на половин лимон - играят ролята на великолепен консервант, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Железаров
Коментиран от #2
10:09 13.09.2021
2 Само хайвер ядеш
До коментар #1 от "Железаров":
Няма боб и тиква! Смешник!Коментиран от #4
10:18 13.09.2021
3 Реалист
10:26 13.09.2021
4 железаров
До коментар #2 от "Само хайвер ядеш":
Ходи хвърли хайвера че нещо напрегнат ми се видиш.10:30 13.09.2021
5 Интригантката
Коментиран от #6
10:41 13.09.2021
6 Аз пък
До коментар #5 от "Интригантката":
Ям тиква само на тиквеник. С много канела, защото е гадна на вкус.Коментиран от #7
11:48 13.09.2021
7 Знам
До коментар #6 от "Аз пък":
За съжаление...!11:56 13.09.2021