Необходими продукти:
6 големи домата, обелени
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
1 краставица
1 скилидка чесън
1 голяма глава лук
4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете зеленчуците. Можете да бланширате доматите, за да ги обелите по-лесно. Не е задължително да го правите. Ако са обелени, консистенцията на гаспачото ще е още по-гладка.
Пюрирайте всички продукти с пасатор или в блендер. Покрийте с капак и охладете в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, добавете сол и пипер. Разбъркайте добре. Сервирайте гаспачото гарнирано с пресни резенчета краставица, пише az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Добре ще, си
16:13 13.09.2021
3 Johansson
16:21 13.09.2021
4 Айде бе
16:23 13.09.2021
5 Предпочитам..
16:59 13.09.2021
6 Прилича на
17:01 13.09.2021
7 Грульо
17:45 13.09.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.