Last news in Fakti

14 Септември, 2021 10:05 5 255 4

Рецепта на деня: Друсан кебап по самоковски

  • кебап-
  • свинско-
  • самоковски-
  • какво да сготвя

За да стане кебапът вкусен, наистина трябва да се друса

Рецепта на деня: Друсан кебап по самоковски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

5 - 6 глави лук

500 гр. домати

2 люти чушки

червен пипер

100 мл червено вино

мас

чубрица

сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно червени домати. Похлупват се и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с двете ръце.

Добавят се виното, нарязаните лютиви чушки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. След 2-3 минути кебапът е готов за поднасяне, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    12 2 Отговор
    А така-дай нещо българско и с месо...Стига с тия гурмета и фешън измислици...
  • 2 Готвача

    6 2 Отговор
    Това е манджора. Кебаб е друго нещо, било то и друсан.!
  • 3 Железаров

    6 6 Отговор
    Друсаният кебап се прави с печено месо ,а не с пържено.
  • 4 Лост

    5 3 Отговор
    Има една от Самоков. Плаче за голямо друсане. За кебап не знам дали става.