15 Септември, 2021 14:33 8 244 6

Най-добрият начин за замразяване на каймата

  • кайма-
  • месо-
  • съхранение-
  • замразяване-
  • замразена кайма-
  • замразено месо

Ето как да подготвим смляното месо, преди да го замразим

Най-добрият начин за замразяване на каймата - 1
Снимка: Shutterstock

Един добър начин, по който можем да сме убедени в хубавото качество на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната обработка след размразяването, пише actualno.com.

Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата. Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, както смятате да я сготвите, за да може после да е възможно най-лесна за отчупване и приготвяне.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами НЕ

    13 1 Отговор
    Най-добре е,хич да не се замразява кайма...По-добре е да замразите месото ако го имате много(макар че вече и домашни прасета нямаме благодарение на Брюксел) и когато ви потрябва кайма да си размразите месо и да си мелите.,.
  • 2 баба

    7 1 Отговор
    Никога не замразявайте каймата така, както я виждате на снимката. Омесете я, за да изгоните въздуха между "червейчетата". Това важи особено силно ако в нея има и телешко, кравешко или прабабешко месо.
  • 3 ddddd

    7 2 Отговор
    Най добрият е да не си купуваш замразени или размразени химикали с ГМО боклуци а сам от истинско чисто месо да си направиш
  • 4 Стас

    5 2 Отговор
    За да не причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете Ви,оставете каймата на по-топло място в кухнята ,за да се размрази напълно.
  • 5 Сварявам я

    2 0 Отговор
    И се разглежда....!
  • 6 премъдри

    1 0 Отговор
    умряха ми стотина хиляди мозъчни клетки, докато прочета тая "информативна" статия