15 Септември, 2021 15:46 2 939 8

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея "Метрополитън"

  • музей на изкуството метрополитън-
  • музей метрополитън-
  • метрополитън-
  • бал-
  • звезди

Благотворителната гала вечер се организира на два етапа - през септември тази година и през май догодина

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея "Метрополитън" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана приковаха погледите на бала на музея за изкуство "Метрополитън", съобщиха световните агенции.

Темата, под чийто знак мина тазгодишното издание, бе „Американска независимост“, което даде невиждана досега възможност за артистична интерпретация от страна на присъстващите.

Благотворителната гала вечер в музея, който е светското събитие на годината в Ню Йорк, се организира на два етапа - през септември тази година и през май догодина.

Певицата Били Айлиш, която бе една от домакините на вечерта, блесна с богата бална рокля в прасковен цвят на Оскар де ла Рента, а младата поетеса Аманда Горман, също домакин на събитието, прикова погледите в кобалтово син тоалет на Вера Уанг.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Риана се появи изцяло в черно с тоалет на "Баленсиага", в контраст с кавалера си Ей Ес Ей Пи Роки, който бе с пъстро палто пачуърк на И Ар Ел. Певицата носеше 267 карата диаманти на "Булгари".

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актьорът Тимъти Шаламе, също домакин на събитието, се снима с фенове по Пето авеню, преди да влезе в Музея на изкуствата "Метрополитън" веднага, след като бенд и гимнастичката Ниа Денис дадоха началото на дългоочакваното събитие. Миналогодишното му издание беше отменено заради пандемията.

Официалната тема на тазгодишната благотворителна вечер даде широки възможности за интерпретация.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пример даде рапърът Лил Нас Екс, който последва примера на Лейди Гага от последното издание и се разсъблече на червения килим, като свали последователно златни одежди на "Версаче" - мантия, метален робокостюм и остана по прилепнал по тялото гащеризон с пайети.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принцесата на бала Били Айлиш, заменила обичайните си широки дрехи с модел на Оскар де ла Рента, като каза пред "Вог": "Вече е време за това. Чувствам се така пораснала за последните няколко години".

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шаламе бе обут с кецове на "Конвърс", но носеше диаманти на "Картие". Той определи тоалета си, който включваше спортен панталон на Рик Оуенс, като "от всичко по малко", точно като Америка. Модният редактор на "Ескуайър" Алфонсо Навас определи модния му избор като "умно заиграване с темата на вечерта чрез интерпретация на американските икони в спортното облекло".

Роклята на Горман, с повече от 3000 пришити на ръка кристала, пресъздаваше звездно нощно небе. Пред "Вог" младата поетеса сподели, че се чувства като оживяла Статуя на свободата.

Ким Кардашиян се появи на бала с тоалет, който разедини мненията на модните критици. Тя изпъкна в изцяло черен тоалет по тялото с дълъг воал. Лицето на риалити звездата също бе изцяло покрито с черна маска, а прическата – конска опашка с дължина почти до земята.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Четвъртият домакин на събитието - тенисистката Наоми Осака привлече вниманието с тоалет на "Луи Вюитон", създаден с участието на сестра ѝ Мери Осака, за да покаже уважението към произхода си и три култури - на Япония, Хаити и САЩ.

Ако може да се говори за тенденция на гала вечерта, това бяха големите ръкави с послание, на някои от тях вплетени символи от националния флаг. Другият акцент беше червеният цвят - на него бяха заложили Карли Клос, Дженифър Хъдсън, както и Ела Емхоф, дъщеря на вицепрезидентката Камала Харис и съпруга ѝ Дъг Емхоф. Тя беше заложила на боди и панталон на Стела Маккартни и обувки "Адидас", декорирани в червено от Маккартни и произведени от рециклирана пластмаса, събрана от океана.

Ралф Лорън бе облякъл Дженифър Лопес в тъмнокафява вечерна рокля с дълбоко деколте, жакет от изкуствена кожа и кожена шапка в стил уестърн.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Харис Рийд в сътрудничество с Долче и Габана представи Иман в кринолин с жакардово бюстие и огромна златна тиара с пера.

Светското събитие на годината в мегаполиса и най-значимата вечер за модата в САЩ събра близо 400 гости - знаменитости от света на музиката, киното, телевизията. Цената на билетите започва от 30 000 долара, но често модните брандове и компании купуват местата и канят звездите в компанията на дизайнерите, чиито тоалети носят на гала вечерята.

Били Айлиш, Лил Нас Екс и Риана обраха овациите на бала на музея
Снимка: ЕРА/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddddd

    6 2 Отговор
    Какви са тези същества от коя галактика са
  • 2 ценител

    6 1 Отговор
    б.ааа.си и кича!
  • 3 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    6 1 Отговор
    Този път за Били Айлиш аплодисменти като жена а не пубертет от гето , наистина изглежда
    зашеметяващо в тази рокля на Оскар де ла Рента, Мерилин Монро с масивен шлейф.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Имам два сина, смотани като мене

    3 1 Отговор
    Уважавайте буклуци те, не тези от музея.....в чужди сайтове, кой влиза, набожните ли....??
  • 7 Отврат

    4 2 Отговор
    Честно, леко повърнах!
  • 8 Чесно, още си гладна

    1 0 Отговор
    Затова, се наяж по добре, ти и честност.....!