19 Септември, 2021 11:42 21 683 21

Проф. Вучков изхранва брат си дори посмъртно

  • професор вучков-
  • юлиян вучков-
  • юлиан вучков-
  • смърт-
  • наследство-
  • брат-
  • семейство-
  • михаил петров

Единствен наследник на проф. Вучков се оказа брат му Михаил Петров, с когото той не се спогаждаше изобщо

Проф. Вучков изхранва брат си дори посмъртно - 1
Снимка: БГНЕС

На 22 септември се навършват 2 години от кончината на проф. Юлиан Вучков. Приживе телевизионната легенда водеше вражда със своя полубрат – актьора от Народния театър Михаил Петров, но по ирония на съдбата той се оказа негов единствен наследник и придоби всичко, което професорът имаше до сетния си час, пише вестник Ретро.

Освен спестяванията му в банка, както и апартамента му на пъпа на София, Петров се сдобил и с авторските права над книгите му. Последната му бе издадена посмъртно по инициатива на телевизия „Евроком“, където Вучков водеше своето култово предаване „Времена и нрави“. Материалите били предоставени именно от неговия брат, а в книгата е описано, че правата изрично му принадлежат. Това означава, че той взема процент от всяка продажба на тома, който се разпространява на цена от 35 лева.

Крупна сума артистът взе и от жилището на покойния професор. Малко след смъртта му той продаде апартамента на ул. „Христо Белчев“ на други собственици, а съседи на Вучков тогава се оплакаха в социалните мрежи, че част от вещите му, сред които и много книги, са били изхвърлени без жалост на улицата от работниците, които били наети да почистят. След основния ремонт, който напълно преобразил покоите на критика, апартаментът му бе пуснат за отдаване под наем за сума от 1000 лева месечно. Обявата обаче вече не е актуална, което вероятно означава, че в жилището на професора вече са се настанили хора, които едва ли подозират, че той някога е живял там.

Михаил Петров наследи и авоарите на Вучков, които бяха набъбнали до близо половин милион, по думи на хора от обкръжението му. Тв легендата бе пословичен със своята пестеливост, но не обичаше да споделя подробности за финансовото си състояние. Неговият полубрат обаче не се грижел за вечния му дом. Съседка на професора преди месеци сподели, че гробът му е посещаван единствено от нея. Докато той бе жив, тя му помагаше и в битов план, а сега редовно наобикаляла парцела му на Централните софийски гробища, където бе положена урната му след кончината му.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3639

    13 69 Отговор
    един дЕбил по малко

    Коментиран от #2, #16

  • 2 бузи румени

    9 29 Отговор

    До коментар #1 от "3639":

    един дЕбил бОико по малко
  • 3 Читав актьор няма

    68 8 Отговор
    Да е направил завещание, за да не отидат парите при този боклук. Почивай в мир, професоре. На онзи свят тея неща нямат значение.
  • 4 КО РЕЧИ КО

    16 33 Отговор
    ТОЯ МУ ПОЛУ БРАТ НЕ МОЖЕ ДА ПОВЯРВА НА УШИТЕ СИ КАЪВ КЪСМЕТ Е ИМАЛ С ТОЯ СМЕШНИК ЧЕ НЯМА ДРУГИ НАСЛЕДНИЦИ
  • 5 Полубрат, но е имал

    32 7 Отговор
    Като чуя или чета за такива, гнус ме хваща, интелект, който е умрял на велика дата, който на, стари години, неграмотни му се присмиваха, едно може да се каже, богатство и пари, не отиват с никого, там..... затова алчност не трябва да има, брат му остана в забравата, въпреки всичко....!
  • 6 Порно

    23 7 Отговор
    Да се беше оженил , щеше да храни деца и внуци.
  • 7 Роза

    47 8 Отговор
    За мен е необяснимо,че професорът,като интелигентен човек,не е направил завещание и не е подсигурил имуществото му да попадне в подходящи ръце.А брат му,който прави "с чужда пита бащин помен",няма да остане ненаказан!В днешно време нещата са несигурни и който днес е богат,утре може да няма нищо!Бог забавя,но не забравя!

    Коментиран от #10

  • 8 Явно си нямате

    7 12 Отговор
    понятие от завещания и наследство... Всяко завещание може да бъде оборено. И всяко наследство има наследена част от него, която не може да бъде пипана, т.е. и да завещае всичко на феланкешията, пак няма да стане на неговата и наследниците ще си получат наследството, което им се полага по закон. И няма мърдане. Пообразовайте се поне малко, да не се излагате...

    Коментиран от #11, #19

  • 9 ………..

    8 4 Отговор
    Отвратителна статия !!!
  • 10 Роза аааа

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Роза":

    Имаш ли ти имущество, направи ти вместо него, като една лъжлива от махалата....!
  • 11 Бивш пироговец

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Явно си нямате":

    Запазена част имат само низходящите, родителите и съпругът/съпругата, и то при положение, че не са опитали да убият наследодателя или да го измамят... Братя и сестри нямат запазена част. Може да е имало завещание и брат му да го е унищожил, кой да знае... Най-готиният трик е като усетиш, че ти наближава краят, продаваш всичко, което имаш, почваш да живееш под наем и се стремиш да изпукаш горе-долу всичко, та тия след тебе да не получат нищо, това е особено красив метод за нашите балкански алчни роднини, които само дебнат някой да се спомине и да чопнат нещичко...

    Коментиран от #12, #20

  • 12 Роза

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш пироговец":

    Напълно си прав за запазената част.А в случая завещание явно е нямало,защото завещанието по закон се пази от нотариус или в районния съд и не може да бъде унищожено.Професорът изглежда не е очаквал смъртта да го изненада така скоропостижно.Дано там да е щастлив с неговата любима Дианка!
  • 13 И така

    5 6 Отговор
    Е на кой да завещае,може да не е имал намерение?Оставало всичко на брат му,е то така е по закон,ако нямаш други роднини.А това,че е публикувал книгата му,е в памет на Вучков,който го харесва да го чете.Ама взимал бил %,е това незаконно ли е?Законно е!Че не се разбирали,предвид острия език на Вучков,също е нормално,защото си ги плещеше без никаква норма на поведение .Бог да го прости!
  • 14 Ко каза ко

    5 10 Отговор
    Интелигентен,образован ,обичан и т.н. обаче никой не ходи на гроба му ,нито знаят че живеят в апартамента му.Беше к.у.к.у и по телевизиите го правеха на м.ай.му.на . Постоянно искаше повече пари и го гонеха.
  • 15 да да

    4 9 Отговор
    На кого ли е завещал готиното си бяло чене . Съвсем малко бе ползвано.

    Коментиран от #21

  • 16 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "3639":

    3639 . Това номера от затвора ли Ви е ?
  • 17 Зрител

    8 1 Отговор
    Липсвате ни, професоре. Вашите критични коментари жилеха властта.
  • 18 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    8 0 Отговор
    Аве ахмаци ,политиците ви лъжат и крадат без никаква норма на поведение ,тръгнали за професора да говорят.За мен лично тези които ги обиждаше, си го заслужаваха.Мир на праха му, голям човек беше, колкото вие мижетурки никога няма да бъдете.
  • 19 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Явно си нямате":

    Май ти си глупака.Баща ти и майка ти само да решат ,могат да те оставят гол по пищов, умник Гюро .Няма да получиш нищо от това което притежават.Ти се образовай малко и научи законите, вчерашно келеме сега проходило ,право заявка за олимпийските игри по право ,иска златен медал.Бягак бokлук скапан.
  • 20 Хеката

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бивш пироговец":

    Прав сте, даже с възпитателна цел алчните роднини, любими, дори деца трябва да бъдат лишени от възможност да докопат каквото и да е. Особено когато знаеш, че преднамерено са ти пречели да имаш нормално семейство, деца и т.н. Избрали са те за потенциален донор, но ще го д-хат :) Така имат шанс да станат по-малко материални и е за тяхно добро, понеже сигурно е ужасна смъртта на такива хора, когато осъзнават, че нищо няма да вземат със себе си.
  • 21 Лейди -Би-

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "да да":

    Една зрителка негова фенка ги хареса в ефир:
    – Хубави зъбки, Зайко! :-)