Last news in Fakti

21 Септември, 2021 20:54 5 416 13

Известните, които така и не завършиха училище

  • училище-
  • образование-
  • диплома-
  • завършване-
  • гимназия-
  • известни личности-
  • знаменитости

Макар да нямат диплома за завършено образование, тези звезди не се оплакват от липса на средства или пък фенове

Известните, които така и не завършиха училище - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьори, певци и дори кралски особи – известните личности, които не са завършили училище са много и най-различни, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пет знаменитости, успели да изградят успешна кариера и да спечелят милиони долари и хиляди фенове, въпреки липсата на диплома:

Риана

Певицата и бизнесдама Риана предприема невероятно смела стъпка, когато е само на 16. Тя напуска родния Барбадос и се мести в Щатите, за да преследва мечтата си да създава музика. Това коства на звездата гимназиалното ѝ образование, но ѝ печели 9 награди “Грами” – равносметка, която според нас си е струвала. Сега дори Риана е най-богатата певица в света. Рири изглежда също смята така: “Откакто напуснах Барбадос, не съм поглеждала назад,” споделя тя.

Даниел Радклиф

Хари Потър може и да е най-известният възпитаник на “Хогуъртс”, но актьорът, изиграл паметната роля – Даниел Радклиф, явно не е толкова голям фен на ученето. Заради снимките на хитовата поредица, които започват, когато той е само на 11, англичанинът така и не завършва гимназията. Ролята на “момчето, което оцеля” обаче му носи над 100 милиона долара, така че при всички случаи Дан си е добре и без диплома.

Джони Деп

Още един актьор, зарязал ученето заради кариерата, е Джони Деп. В неговия случай обаче причина е било не киното, а... музиката. Като тийнейджър, екранният Джак Спароу е китарист на групата “Kids” (“Деца” – бел. прев.), в която свири заедно с приятели. Джони не успява да се превърне в рок звезда, но няколко години по-късно печели първата си филмова роля (в “Кошмар на Елм Стрийт”). Останалото, както се казва, е история.

Мерилин Монро

Като говорим за дръзки решения, няма как да не споменем Мерилин Монро. Филмовата икона и вечен секссимвол напуска училище едва на 16, за да се омъжи за съседския син Джеймс Дохърти. Това решение е резултат не на тийнейджърска фриволност, а на инстинкт за оцеляване, тъй като майката на Мерилин е хоспитализирана, актрисата има избор между това да се задоми или да бъде пратена в сиропиталище.

Джим Кери

Друга знаменитост, принудена от обстоятелствата да спре с образованието, е Джим Кери. По времето, в което Джим ходел на училище, семейство му било толкова бедно, че им се налагало да спят в каравана. Така, на 16 години актьорът напуска гимназията, за да работи като санитар. За щастие сега Джим вече няма такива проблеми. Със 180 милиона долара в банковата си сметка, днес той е една от най-добре платените звезди в Холивуд.

Принцеса Даяна

Покойната принцеса Даяна изглежда не е обичала да се задържа в класната стая. Тя се проваля на годишните си изпити два пъти, преди да напусне училище, когато е на 16. Няколко години по-късно лейди Ди се жени за принц Чарлз и става кралска особа. За неин късмет, “принцеса” е една от малкото длъжности, за които не ти трябва гимназиална диплома.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 3 Отговор
    Затова пък може би са преминали школата на проект Монарх.
  • 2 Гост

    21 4 Отговор
    Западни ценности - парите над културата и образованието. Превърнете ги в идоли и се чудете, защо децата ви едвам си сричат имената.
  • 3 Димид

    17 1 Отговор
    Като родител - да, харесва ми информацията….но ако е прочетена от деца - статията носи съвсем друго послание. Дано ФАКТИ да няма много читатели в ученическа възраст.
  • 4 ????

    15 2 Отговор
    Пишете, пишете такива неща, те къде не учат, къде ще решат че от всяка круша свирка става. Никъде не прочетох, че за да станеш нещо без образование се иска голям талант, много работа и не малка доза късмет. За Диана видяхме докъде стигна без образование, дори късметът й изневери.
  • 5 Ами

    11 1 Отговор
    тук е пълно с такива ,неграмотни и супер неизвестни!
  • 6 ежко

    13 1 Отговор
    Джим Кери,Джони Деп,Риана,Даниел Радклиф поне са създали някакъв продукт, в голяма степен благодарение на късмета си.Даяна и това не е направила.Има милиони като тях, които ако не им проработи късмета ще са сервитьори в Старбъкс до пенсия.Взимайте пример, бягайте от училище, играйте футбол по цял ден и се надявайте да станете Меси или Роналдо.Шанса да спечелиш 100 милиона от лотария е по-голям.
  • 7 Мръсния Фикри

    2 3 Отговор
    Всички по известни от запада, са прекъсвали училище, заради някакви причини, но са имали някаква реализация, не им личи дори това, тук в БГ, простия си личи от самото си раждане, дайте по едно стихотворение за 8 клас,, но не за, непрекъснатия стриптийз на Монро... ако искаш съсетке и 10 вишута да имаш, все тази, педрофил и ДК си... и то грозна..!
  • 8 Мюмюн

    2 3 Отговор
    Ету, ас имам шести клас, ду парвиа срок. Ко ут туй-учих бизниса у чешку и шведски,станах мастер пу краднене, преджобване, усвуяване и подобни науки пу света и у нас. Ужених са пу лубоф, саздадух 2 чавета, напрайх каща и имение, дет гу наричам "Каса дел ром", имам кула, каруца, идин ат и две магарита....па зле ли ми е, кат нямам висшу убразувание.
  • 9 Русенец

    13 2 Отговор
    Интересно, защо не си направихте труда да пуснете статия за личности, които са завършили колеж, след като И ВЪПРЕКИ, че са станали известни?
    1. Ева Лонгория завършва щатския колеж в Калифорния, докато снима Отчаяни съпруги;
    2. За разлика от Даниел Радклииф, екранната му партньорка Ема Уотсън изкарва Браун;
    3. Ник Канън завършва Хоуард със специалност криминология и администрация в правосъдието, през 2020;
    4. Шакил Ониил завършва докторатът си в университетът Бари, през 2012;
    5. Натали Портман се записва да учи психология в Харвард, след премиерата на Епизод-1;
    6. Хейли Джоуел Осмънд е актьор от малък, но на 18 години се мести в Ню-Йорк, за да се дипломира в университет със специалност театрално изкуство.

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 10 смех

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    Защото ако искаш в България да учиш си лузър кой иска да бъде лузър и тогава ако се пускат статии за лузъри кой ще ги чете.
    А лузъра в БГ какво е ходи пеш или ползва градския в най-добрият случай маршрутка.
    А нелузъра кара Голф къде куде по-добр ее а?
  • 11 Kaiba

    2 4 Отговор
    Тези хора могат да си позволят много по-качествено образование от това което би им дало обикновено училище. И като цяло са в кръгове обитавани все от знатни хора, които могат да ги научат на къде къде по-важни неща. Ако някой мисли ,че истинското образование се дава в училище жестоко се е объркал
  • 12 Евала

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    Евала Русенец, за съжаление това са днешните медий. Пълен шит.
  • 13 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русенец":

    Пропусна Бойко Борисов. Учен човек изглежда, ако не говори. Излъчва академичност една.., когато мълчи умно.