Необходими продукти:
10 броя парти бутчета (долно бутче)
Соев сос – 100 мл тъмен
Кетчуп – 160 мл
Мед – 100 г
Черен пипер – прясно смлян
Чили – на вкус сос
Чесън – 2 скилидки пресован
Олио – 3 - 4 с.л.
Оцет – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Предварително измитите и подсушени бутчета се подреждат в не много широк съд.
Всички съставки за маринатата - соев сос, кетчуп, мед, черен пипер, чили, пресован чесън, олио и съвсем малко оцет, се разбиват много добре и с тях се поливат бутчетата.
Съдът се разклаща, за да се разпредели маринатата равномерно. Похлупва се и се оставя за 1 нощ в хладилник, като по възможност от време на време, разбърквайте парти бутчетата.
На следващия ден прехвърлете всички в йенска тава с капак. Сложете капака и пъхнете парти бутчетата да се пека първо на 250 градуса, а после намалете на 200 г. От време на време се поливат със соса от тавата и се обръщат веднъж по време на печенето, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
10:17 30.09.2021
2 Герак Митко
10:17 30.09.2021
3 Нища
12:02 30.09.2021