28 Септември, 2021 16:56 4 928 3

Продават зловещата къща, вдъхновила хоръра "Заклинанието" (СНИМКИ)

  • заклинанието-
  • филм-
  • ужаси-
  • филм на ужасите-
  • ед и лорейн уорън-
  • обитавана от духове-
  • имот

Смята се, че просторният имот е обитаван от духа на вещица

Огромна къща във ферма в Роуд Айлънд, за която се твърди, че е обитавана от зли духове, се продава за колосалната сума от 1,2 милиона щатски долара. Известният имот е главното вдъхновение зад филма на ужасите "Заклинанието" от 2013 г.

Компания за недвижими имоти пусна обява, търсеща нови собственици на постройката с 14 стаи, заемаща около 290 квадратни метра върху имот от 3,5 хектара в Бърилвил. Агенцията я рекламира като "една от най-известните в САЩ къщи, обитавани от духове".

"Според легендата домът е обитаван от духа на на Батшеба Шърман, живяла в къщата в началото на деветнадесети век", изтъква агенцията.

Житейската история на самата Батшеба съвсем е лека. Тя е живяла в края на 19 век, началото на 20. След като дълги години тя не може да си намери съпруг, когато това най-накрая се случва, две от трите децата, с които се сдобива семейството мистериозно умират. Малко след това, докато се грижи за съседско дете, то отново издъхва при неясни обстоятелства. Местните решават, че Батшеба е вещица и слуга на Дявола, заради което тя губи всички свои приятели и познати и заживява в пълна изолация. Смъртта на Батшеба сама по себе си също е доста странна. Според сведенията от онова време тялото ѝ "се парализира сковано като камък", след което тя просто издъхва. Това допълнително подклажда слуховете на съселяните ѝ, че Сатана е дошъл да вземе слугинята си.

Това обаче съвсем не е краят на Батшеба. През 1971 г. семейство Перон - Каролин и Роджър и петте им дъщери се нанасят в къщата без да подозират какво минало крие тя. Интересното е, че призракът на нарочената за вещица жена, не бил единственият свръхестествен обитател на имота. Семейството разказва, че макар другите духове да са били дружелюбни и да не са им създавали кой знае какви проблеми, именно старата обитателка на къщата е била най-големият им кошмар. Каролин Перон разказва, че според нея Батшеба искала да заеме мястото ѝ в семейството и да отнеме съпруга ѝ Роджър.

Част от страховитите събития, с които се е сблъскало семейството, са пресъздадени в хорър лентата "Заклинанието", а в небезизвестните Ед и Лорейн Уорън отново се притичват на помощ на хората, отчаяно борещи се срещу паранормалното.

Филмът "Заклинанието" не е заснет в обитаваната от духове сграда, но кадри от нея са включени в него.

Къщата бе продадена през 2019 г. за 439 000 долара на семейство, което твърдеше, че се интересува от изследване на паранормални явления, припомня БТА. Освен това то организираше събития в нея и даваше под наем стаи за нощувка на изкушени от свръхестественото.

Предишните собственици не са се оплаквали от духове, а по-скоро от фенове на хорър продукцията, които се появявали по всяко време и навлизали в имота им без разрешение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    13 1 Отговор
    тия от ,,ЗАКЛИНАНИЕТО ако тръгнат да правят филми из запустелите ни села , ще избият рибата
  • 2 СлаФчо Космонавта

    1 2 Отговор
    Абе мисирки... вие съвсем изпростяхте! Вие сте по-големи хоръри от хоръра! И шопския диалект е вече по културен от празните ви кратуни...
  • 3 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    0 0 Отговор
    Да се обадят на Зак вече закупи една такава и направи филм .Имаха конфликт Зак и хоръра "Заклинанието",така и няма филм историята била подготвена .Зак /ловец на дхове/ я купува в този момент и прави филм "Дяволската къща" -Demon House (Zak Bagans) - TRAILER