30 Септември, 2021 13:58 5 792 12

Ето какви приходи събра "Голата истина за група Жигули"

  • голата истина за група жигули-
  • приходи-
  • кино-
  • филм-
  • българско кино

Филмът бързо стана един от любимите на българската публика

Българският кинохит "Голата истина за група "Жигули" атакува върха в класацията на най-гледаните български продукции за последните 30 години. Само след шест месеца на голям екран, филмът на Виктор Божинов успя да се изкачи до №2 в бокс офиса за последните 30 години. Пред него, засега, стои единствено "Мисия Лондон", пише life.dir.bg.

След 24 седмици в кината и над 12 000 прожекции в цялата страна, вълнуващата история на група бивши музиканти, които се опитват да се съберат след 30-годишна раздяла, беше гледана от 151 344 зрители и отчете 1 383 307 лева приходи. Въпреки че беше разпространен през пролетта, по време на пандемията, "Голата истина за група "Жигули" генерира огромен интерес и успя да върне публиката в салоните със силния си сюжет, перфектния си актьорски състав, страхотната музика и професионалната работа на екипа. Динамичният диалог, комичните обрати и безкомпромисната актьорска игра дадоха шанс на зрителите да преоткрият потенциала на българския филм такъв, какъвто го помним от златните му години.

"Благодаря и на зрителите, и на кината, че приеха толкова топло "Голата истина за група Жигули". Поехме огромен риск, като заснехме и пуснахме по екраните филма в тези сложни времена, но си струваше. Мисля, че с тази история успяхме да отговорим на най-важното желание на зрителите - да гледат добри български филми", каза режисьорът Виктор Божинов.

Пътят на филма до публиката обаче не свършва дотук. От този петък, 1 октомври, историята за "Група Жигули" тръгва ексклузивно онлайн в Neterra TV за целия свят. "Благодарение на тази платформа и българите в чужбина ще могат да преживеят историята също толкова емоционално и интензивно, колкото приятелите и близките им в България", заяви продуцентът на "Голата истина за група "Жигули" Кръстьо Ламбев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фелини

    10 1 Отговор
    Оскарът му е в кърпа вързан,връчен лично от Джак Никълсън,преди да го е гътнал Алцхаймера.

    Коментиран от #12

  • 2 Алтер

    10 6 Отговор
    За тази продукция и пет продадени билета са много.
  • 3 селтак

    9 0 Отговор
    Ще го гледам след като Кнчев спре да иска ваксини,маски,скафандри и прочие простотии във кината! Браво на актьорите,приходите ви можеха да са много по големи,ама филм със маска на носъ нема да гледам!

    Коментиран от #4

  • 4 фелини

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "селтак":

    Приходите щяха да са още по големи ако актрисите играеха голи.
  • 5 Чалгария

    10 2 Отговор
    Ако направят филм за Азис приходите ще са съизмерими с Титаник и Аватар
  • 6 Механик

    6 2 Отговор
    Толкова касов филм, че чувам за него едва половин година след издаването му.

    Коментиран от #8

  • 7 Съжелявам

    2 0 Отговор
    Не съм го гледал и се извинявам на всички участвали в създаването на този филм, че не поисках да отделя в тези тъпи времена пари за два билета, да отида и да го гледам с някой близък. Да направиш български филм в коронакриза и финансов недостиг на масата хора си е достойно за уважение действие и като се замисля наистина съжалявам, че ще чакам да го гледам чак когато го излъчат по телевизията.
  • 8 Хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Ти къде живееш бе човек ? Аз дето не гледам филми съм го гледал ! На кино !
  • 9 Щом има „Жигули”

    0 1 Отговор
    А група „Москвич” кога ще има?
  • 10 случаен читател

    2 0 Отговор
    Евала. ФИЛМЪТ наистина си заслужава. Гледах го в кината и пак ми се гледа.
  • 11 случаен читател

    1 0 Отговор
    Дано още такива филми излизат на екран.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.