2 Октомври, 2021 10:35 8 003 19

Мъж раздаде всичките си пари, спечелени от лотария

  • мъж-
  • лотария-
  • пари

Мъжът решил, че няма да харчи тези пари за себе си

Мъж раздаде всичките си пари, спечелени от лотария - 1
Снимкa: Shutterstock

Жителят на Австралия Питър Чарлтън спечели доста голяма сума пари от лотото Tatts преди време. Наградата била 500 хиляди паунда.

Мъжът решил, че няма да харчи тези пари за себе си. Той започнал финансово да помага на приятели и семейството, както и на напълно непознати, които попадат в трудни ситуации в резултат на пандемията, пише The Scottish Sun.

За да почете паметта на покойния си чичо Чарли, който починал от неизлечима болест, Питър купил три лотарийни билета. След като открил, че един от билетите печели, мъжът веднага разбрал, че няма да задържи тези пари за себе си.

След като австралиецът спечелил, той първо започнал да изпраща съобщения напълно анонимно на тези хора, които го последвали във Facebook. Той предложил да им помогне финансово и да изпрати необходимата сума по банкова сметка. Много хора веднага помислили, че това е някакъв вид измама.

В същото време много хора се съгласили с неговите предложения, но това не бил краят на дейностите на Петър. Той отишъл в града и започнал да плаща за всякакви покупки на напълно непознати. Част от парите били дарени на хора с увреждания и домове за възрастни хора. След като раздал печалбата си, Питър каза, че го е направил, защото обича да помага на хората.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    36 9 Отговор
    И аз раздавам пари на лилавите ми избиратели за изборите.
  • 2 Кмета на селото

    11 23 Отговор
    И как не са му взели парите и да го затворят в лудницата?

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 браво

    42 5 Отговор
    Адмирации за мъжа.
  • 5 Като бях на 8

    20 12 Отговор
    намерих куфарче пълно с пачки! Дадох ги в полицията, като дойде благодарственото писмо у дома, тати така ме превъзпита че 2седмици не можах да седна! Тоя сигурно няма баща щом ги дава!
  • 6 Буха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кмета на селото":

    Благотворителността не е характерна за нашата територия. Тук важи правилото “не ми давай акъл, дай ми пари”, без да се замислим защо ако сме толкова умни трябва да чакаме някой друг да ни дава пари. А що се отнася до австралиеца от статията, наистина трябва да е луд. Вместо да си купи жибка и да си хване гадже чалга певица или синоптичка, той тръгнал да помага на нуждаещи се хора.
  • 7 Потурко

    11 1 Отговор
    Фалшива новина! Казва се Петър и живее в Австралия!?! Ама Вие сериозно ли?!?
  • 8 Оптимист

    11 3 Отговор
    Раздавал точно като Боко!
  • 9 TLC

    5 0 Отговор
    Ако чака човек на лотария и занаят, рак и охтика, ше го фани от рано...!
  • 10 ще се научи

    9 1 Отговор
    После да не рИве като му потрябват, щото идеалистите дето раздават пари са много малко поради процесите на естествения подбор, и рядко се срещат, съответно едва ли ще намери кой да му даде...
  • 11 Сотир Костадинов

    7 1 Отговор
    Нямам думи.Каквото и да кажеш е излишно.Такива хора трябва да се поч
    итат,да се наградят и аз не знам как... Е сега му е времето някой вестник ли,списание ли ,нали правят анкета ли конкурс ли(човек на годината).Ама къде ти
    .Други са звездите сега.Някоя да си покаже гащите,как се напила,дрогирала и т. н.
  • 12 Сотир Костадинов

    7 0 Отговор
    Нямам думи.Каквото и да кажеш е излишно.Такива хора трябва да се поч
    итат,да се наградят и аз не знам как... Е сега му е времето някой вестник ли,списание ли ,нали правят анкета ли конкурс ли(човек на годината).Ама къде ти
    .Други са звездите сега.Някоя да си покаже гащите,как се напила,дрогирала и т. н.
  • 13 Ми що не

    8 2 Отговор
    Ми защо пък да не ги раздаде. Малко са такива хора, които не мислят само за своя г.з. Евала на човека! Друг е въпроса, че всички централно емитирани валути отдавна губят и доверие и покупателна способност. Голям е човекът, ако тази новина е истина.
  • 14 гост

    7 1 Отговор
    Даваха за една американка, мъжа й починал при 11 септември и тя получила 2млн. от застраховка и дарения на хора. След година гардероба й е пълен с дрешки за стотици хиляди, операции, силикони, за какво даряваш на хора, които имат? Добре е направил този, че е раздавал конкретно на хора, които имат нужда от това. Хубаво дело, парите не правят щастлив.
  • 15 Графиня

    8 1 Отговор
    Готин, браво на теб! Така си излекувал кармата си! Многото пари, дошли наведнъж, според кабалата, се изкупуват с 10% дарение. Но ти си суперпич! Дарил си всичко!
  • 16 Ало,

    4 1 Отговор
    Ако на мен ми се случи , ще направя същото .Само малка част ще си задържа за мен
  • 17 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Народът казва : ВСЕКИ СИ Е БАШКА /отделно, самостоятелно и самоинциативно/ ЛУД !......и мъдро заключава - НЕ МУ МЯЗА /прилича/ НА БЕДНИЯ ДА Е БОГАТ !!! И е вярно! Когато у сиромах попаднат много "немъчени" пари, той не знае, какво да прави с тях, как да го направи, ошашавя се и става плячка на шарлатани !!
    Изключително рядко, такива пари отиват при силно нуждаещи се нормални хора.
    Ако многоуважаваният г-н Питър Чарлтън от Австралия има добра работа, занимания и хоби, добри доходи и е всячески задоволен-той и близките му, защо да не ги раздаде-" бълха го ухапала" !?
    У нас е немислимо да притежаваш такива пари. Чрез рекет, измама или откровен грабеж ще те освободят от "тежкия товар". Има кой и знае как. Помагат му банкови, полицейски и прочие "отговорни" личности.
  • 18 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    5 2 Отговор
    Тва нищо не ееееее... В българия един човек - Бойко Тиквариус намерил цял държавен бюджет и като почнал 12 години правил добрини на приятелите си, колегите и напълно непознати офшорни крале...
  • 19 ФИЛАНтроп

    1 0 Отговор
    От Австралия бил ! Ний пък помислихме , че Бойко и Влади са раздали всички пари , които взеха от Божков през годините !