8 Октомври, 2021 10:05 3 540 1

Рецепта на деня: Домашни пикантни пуканки

  • пуканки-
  • подправки-
  • царевица-
  • снак

Идеален снак за парти или пред телевизора

Рецепта на деня: Домашни пикантни пуканки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

царевица за пуканки - 2 с.л.

олио - 1 с.л.

сол - 1 щипка

червен пипер - 1/4 ч.л.

куркума - 1/4 ч.л.

къри - 2 щипки

шарена сол - 1/4 ч.л.

Начин на приготвяне:

В купичка смесвате всички подправки и солта. Поставяте суха голяма тенджера на котлона и го пускате на максимална температура. Сипвате вътре олиото и зърната царевица за пуканки. Затваряте капака и започвате да друсате тенджерата. Друсате постоянно.

Ще започне да се чува как зърната се разпукват и удрят в стените и капака на тенджерата. В момента, в който спре да се чува пукане, отмествате тенджерата настрани и оставяте за 20-30 секунди. След това отваряте и изсипвате микса от подправки върху пуканките. Затваряте капака и раздрусвате 4-5 пъти домашните пуканки.

Ако искате по-голямо количество пуканки, ги направете на 2 или 3 пъти, но не сипвайте всичко наведнъж, защото рискувате да останат много неизпукани зърна, а вече изпуканите да загорят, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васик атанасова

    2 0 Отговор
    чист боклук е това
    СТАВА КАТО МАНДЖА
    пуканките се хапват натурални тогава са и полезни