Необходими продукти:
1 кг моркови
1 кг зелени домати
1 кг зелени чушки
магданоз
копър
черен пипер на зърна
1,750 л вода
100 гр. сол
Начин на приготвяне:
Измивате и почиствате зеленчуците – дръжките на чушките подрязвате и ги надупчвате от страната на семената с игла. Надупчвате и доматите.
Подреждате зеленчуците в буркани, като прибавяте и подправките.
Заливате с охладена саламура, сварена от водата и солта. Затваряте бурканите с пластмасови капачки и съхранявате туршията на хладно място, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 123
13:05 11.10.2021
3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #4, #6
13:48 11.10.2021
4 Градски
До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Какво е трудоемкото? По-трудното е да се намерят евтини, пресни, български зеленчуци.14:12 11.10.2021
5 Не се зарязва
14:18 11.10.2021
6 Баба ви
До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Салата от зелени домати– 5кг. зелени домати, 250мл. оцет, 250(200)мл. олио, около шепа сол, чесън, копър. Нарязаните домати престоявят в марината( студена) от оцета и солта– от 3 – 12 до 24 часа като периодично се бъркат. Отцеждат се и се объркват с олиото и подправките. Пълнят се в буркани( дозата е за 10 от 400мл.) и се стерилизират 10мин. Прекрасно мезе за ракия и не само! Добър апетит!Коментиран от #7
17:16 11.10.2021
7 Икиян
До коментар #6 от "Баба ви":
Това звучи интересно, ще се пробва.13:01 14.10.2021