Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 14:31 7 537 19

Най-добрата диета според Дънов за октомври

  • диета-
  • петър дънов-
  • октомври-
  • преистване-
  • октомврийски житен режим-
  • житна диета

Трябват ви около килограм жито или лимец, 30 ябълки, 90 ореха, буркан чист мед

Най-добрата диета според Дънов за октомври - 1
Снимка: shutterstock

Учителят Петър Дънов е правил октомрийския житен режим само с неговата икономка Йорданка Жекова, която едва след 1953 година споделя с останалите тази така наречена диета. Тя всъщност е форма на пречистване и на тялото, и на духа.

Прави се всяка година през октомври, веднага след пълнолуние, като продължителността е десет дни. Тази година началото е днес - 8 октомври.

Трябват ви около килограм жито или лимец, 30 ябълки, 90 ореха, буркан чист и истински мед. Всеки ден се консумира по сто грама жито, три ябълки, девет ореха и до три лъжици мед. На ден трябва да пиете и около 1,5-2 литра преварена изворна или трапезна вода.

Житото се слага в термос вечер и се залива с 1,5 до 2 ч. чаши много топла, но не гореща вода. Сутринта изпийте водата и разпределете житото на три порции за през деня. Подсладете ги с по една лъжица мед.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа
    МИЛА
    ТРАЧЕВА
    за
    ИНФОТО

    Коментиран от #4

  • 2 Анонимен

    5 10 Отговор
    Дънов е писал диети за всеки месец? Мислех, че се е занимавал с философия, а той - обикновен хипстър.
  • 3 За, бизона, дърт и фалшиф

    4 11 Отговор
    Като чуя това име...!

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това ще да е някаква офисна шега - седиш бюро срещу бюро с Милена и й пишеш с трол-псевдонима "КОЗЛОДУЙ".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Марин

    1 10 Отговор
    Какъв е този Дънов? Някакъв доктор ли?

    Коментиран от #8

  • 7 Радка пиратка

    4 2 Отговор
    Не пишете врели-некипели за Дънов. Следното може да се прочете на сайта на Бялото братство:
    “Житният режим е уникална диета, дадена от Учителя Петър Дънов. Прави се всяка година през февруари, веднага след фаза пълнолуние, когато започва разсипът на Луната. Целта му е пречистване на организма преди пролетната енергия да е пробудила силите на природата за нов живот.”
  • 8 Сибила

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Марин":

    Петър Дънов е велик духовен учител, роден в България. От него се вдъхновяват Айнщайн и други. Негови последователи има в много страни по света. В България неговите последователи са доста. Духовното му име е Беинса Дуно.

    Коментиран от #10

  • 9 Някой

    6 9 Отговор
    На Дънов измишльотините край нямат, а България е страна богата на балъци, които да му вярват. Че те го избраха на второ място в анкетата за най-великите Българи без да е направил нищо за просперитета на държавата. Зад него останаха безброй светли личности, които са дали живота си за родината и добруването на народа. Но така е - когато човек живее в скапана реалност търси бягство в света на фантазиите. Интересно ми е днешните швейцарци например, дали си имат някой "гуру", който да боготворят и изберат за номер 2 швейцарец за всички времена? Едва ли. Само в пропаднали страни като България може да се случи такова нещо.
  • 10 Някой

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сибила":

    Айнщайн НИКОГА не е казвал нищо за Дънов и никога не е знаел кой е. Тоя цитат, че му се възхищавал го измислиха от бялото братство за да впечатляват балъците. Цял интернет имаш на разположение, а дори не ти е хрумнало да го провериш, въореки, че твърдението задейства всякакви аларми на здравия разум. Това са дъновистите - чиста проба наивници, а нагоре по структурите откровени измамници.

    Коментиран от #13

  • 11 ICXP NIKA

    3 6 Отговор
    Дънов е окултист-сатанист и е анатемосан от Православната Църква.
  • 12 Aude Sapere

    2 1 Отговор
    Пречистване на организма се прави на намаляваща Луна. Пълнолунието е на 20 октомври. От 21 до 31-ви времето е благоприятно за такава процедура.
  • 13 Сибила

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Не съм дъновист, но познавам много дъновисти от България, Франция, Италия и дори от Чили. Там белите братства са многобройни.
    Бялото братство и евангелистките църкви са единствените места в България, където хората си помагат, имат много мили отношения помежду си и се наричат братя и сестри. Това е обръщението помежду им.
    Имам много добро отношение към тях.
    А сопнатите и дръпнати хора създават вечно нервната и груба обстановка у нас, от която всеки бяга. Защото сред нас българите, духоният живот се смята за шизофрения. А нервността и грубостта се смята за норма. Уви!
  • 14 Ей бизон,

    1 3 Отговор
    Кой та, защитава, такъв,, буклук,, като тебе, жребците дето ги изкъпа ли и смееш да надигаш глас, седи тука, ама много си грозен, стар, прост и хитър използвач....!
  • 15 не се карайте

    2 2 Отговор
    Цез значение на Дънов диетата ли ще спазватаме или ще пушим и надигаме джама, все ще приключим 2 метра под земята. Дънов да не е живял 150г като е бил такъв многознайко?!

    Коментиран от #16

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "не се карайте":

    Човек и теоретично не може да живее до 150г!максималното е 4по 33г!Дънов е Дълбоко виждащ ЧОвек иПРОРОК!
  • 17 Роза

    2 1 Отговор
    Според мен не са прави нито тези,които хулят Дънов,нито тези,които го величаят като идол.В учението му има някои добри и полезни неща,които могат да се използват в практиката.Ако хората в Бялото братство се уважават и взаимно си помагат,нима това е лошо?Те не са агресивни като йеховистите и не пречат на никого.И никого не карат насила да се присъедини към тях.А що се отнася до диетата на Дънов,пробвала съм я само веднъж преди около десет години.Трудно се издържа,но наистина укрепва волята и психиката.Не мога да я препоръчам на всеки,тъй като всеки човек е индивидуален и не на всеки ще се отрази добре.
  • 18 Анонимен

    1 0 Отговор
    Да тежка е за изпълнение, особено за работещи хора.Ако си у дома е друго.
  • 19 Бахари Захаров

    1 0 Отговор
    Нищо против Дънов, но всяко едно хранене, което не включва полуфабрикати, фалшиви млечни и месни продукти, а набляга на сурова природна храна, ами тогава си е полезна.