Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 09:41 5 482 9

Кой има имен ден днес

  • имен ден-
  • аврам-
  • 9 октомври

Авраам е старозаветният патриарх

Кой има имен ден днес - 1
Снимка: shutterstock

На 9 октомври имен ден празнуват всички, които носят името Аврам, съобщава сайтът Pravoslavieto.com.

Авраам (на еврейски език "баща на множество") е старозаветният патриарх - родоначалник на народа, избран от Бог да съхрани Истинската вяра, и с когото Той сключил завет (Бит. 11:26).

Най-важните епизоди от Свещената история, които са свързани с Авраам са: явяването на три ангела в Содом и жертвоприношението на Исаак, сина на Авраам - един от предобразите на Новозаветната жертва на Господ Иисус Христос.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    7 2 Отговор
    Лозанч и Луна имат имен ден!🤡🐵👧👍
  • 2 Евреи им казват и на другите..!

    8 2 Отговор
    Ама,, Авраам, освен от библията, другаде не съм чул, много набожен народ,, има,, като,, овчици добри,, но като кажат бееее, като,,бяс,, слюнка тече,,...!
  • 3 И Йоло

    3 1 Отговор
    Има....!
  • 4 Slim shady

    11 0 Отговор
    А Моше кога има имен ден?
  • 5 Моше

    8 0 Отговор
    Всеки ден, без изключения...!
  • 6 Гаглей

    3 0 Отговор
    Аз познавам само 1
  • 7 Обесен Язовец

    2 2 Отговор
    Старозаветно име минало през различни транскрипции. Структура на тайната му кодировка според Българският език Ав е Богинята майка Ева. От уважение и преклонение се изпуска първата буква Е. Ра е бога слънце. Ам е замазаното чуждо произношение на Ан, което означава народ. В Богомилските книги са останали остатаци от това тайно знание за " Силата на словото". Скрита е историята Славно Българска зад фалш и лъжа.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Обесен Язовец":

    Да видим какво се крие зад името Язовец:
    ЯЗ - ще рече, старобългарската форма на аз;
    ОВ - Произлиза от овца;
    ЕЦ - абривиатура на Егати Ц@рвула.
    Хората са ти написали какво значи името Авраам, за да не умуват тАпигеосите, като тебе.

    Коментиран от #9

  • 9 Обесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Пърни глупости пишеш! Аз на времето така, като теб влизах в спорове да защитавам знанията си от ученически години. В един момент установих, че губя почва под краката си. Бях много разочарован, да разбера, че знанията в учебниците са маниполирани и пречупени през чужди нам интереси. Започнах да ровя и търся ФАРИСЕЕЦО. Бях потресен от неукоста и лековерието си. Открих само за скритото писмо и четмо над 5 кодировки, които разчитам! Но това е само върха на айсберга.