Необходими продукти:
2 пилешки бутчета /700 гр./
3 картофа
2 моркова
2 чушки
2 глави стар лук
1 връзка магданоз
2 бр. дафинов лист
2 ч.л. чубрица
2 с.л. червен пипер
сол - на вкус
2 кубчета пилешки бульон
1 кубче зеленчуков бульон
3 с.л.
брашно
черен пипер - на вкус
4 с.л. едросмляна лютеница
3 скилидки чесън
50 мл олио
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете под капак да заври, пише Actualno.com.
През това време измийте бутчетата, махнете трътките, нарежете на порции и когато бульонът заври ги сложете в него да се сварят.
Обелете морковите и ги нарежете на не много големи кубчета. Чушките почистете от семките и също нарежете на едро. Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.
Сгорещете половината олио в тиган и сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Накрая добавете чушките. Оставете да се задуши.
След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете. Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета. Добавете ги в бульона, добавете кубчето зеленчуков бульон, овкусете с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили ги добавете към ястието.
Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците. След като бутчетата са изстинали, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чистия Фикри
10:10 15.10.2021
2 Мръсния Фикри на 42г
10:34 15.10.2021