Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 10:05 6 637 2

Рецепта на деня: Пилешка яхния

  • пилешко месо-
  • яхния-
  • какво да сготвя

Вкусна сгряваща манджичка

Рецепта на деня: Пилешка яхния - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 пилешки бутчета /700 гр./

3 картофа

2 моркова

2 чушки

2 глави стар лук

1 връзка магданоз

2 бр. дафинов лист

2 ч.л. чубрица

2 с.л. червен пипер

сол - на вкус

2 кубчета пилешки бульон

1 кубче зеленчуков бульон

3 с.л.

брашно

черен пипер - на вкус

4 с.л. едросмляна лютеница

3 скилидки чесън

50 мл олио

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете под капак да заври, пише Actualno.com.

През това време измийте бутчетата, махнете трътките, нарежете на порции и когато бульонът заври ги сложете в него да се сварят.

Обелете морковите и ги нарежете на не много големи кубчета. Чушките почистете от семките и също нарежете на едро. Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.

Сгорещете половината олио в тиган и сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Накрая добавете чушките. Оставете да се задуши.

След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете. Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета. Добавете ги в бульона, добавете кубчето зеленчуков бульон, овкусете с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили ги добавете към ястието.

Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците. След като бутчетата са изстинали, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чистия Фикри

    5 6 Отговор
    Като професионален готвач казвам едно-буламач ,и друго,на пиле чубрица не се слага,всеки който има поне малко представа го знае...
  • 2 Мръсния Фикри на 42г

    2 3 Отговор
    Тоз яхния, иска много,, ляп,,... пък я, съм на диета, да станем,, куртурна,, като Стойчу....!