Необходими продукти:
- 3 кг. домати
- 1 кг червени чушки
- 250 гр. зелени чушки
- 2 глави чесън
- Магданоз
- 1 с.л. сол
- 200 мл. зехтин
- Оцет на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера изсипете зехтин и оцет и сложете на котлона да се нагрява.
Доматите се измиват, почистват от люспите, режат на големи парчета и след това се слагат в блендер. Доматената смес се излива в тенджерата и се разбърква много добре. Оставя се да се задуши за около 40 – 45 минути и през това време се обработват чушките. Те също се смилат.
Чесънът се пресова, магданозът се реже на ситно. Чушките се изсипват към доматите, добавят се чесъна и магданоза и продължаваме да задушаваме. Варите толкова време, колкото желаете да ви е гъста лютеницата. Накрая се добавя и солта. Ако смятате, че една лъжица не е достатъчна, поръсете още, според вкусовите си предпочитания.
Предварително се стерилизират бурканите и капачките. Разлива се готовата лютеница, затварят се добре и се оставят обърнати с капачките надолу. Съхраняват се на тъмно и хладно място, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Динку
Коментиран от #11
10:06 17.10.2021
2 Разбра ли ма
Виж бозата и баклавата са си турски.
Коментиран от #14
10:12 17.10.2021
3 ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ
10:17 17.10.2021
4 един от многото
10:21 17.10.2021
5 стария моряк
Коментиран от #13
10:23 17.10.2021
6 Няма нужда
10:24 17.10.2021
7 хах
10:26 17.10.2021
8 Дарт Вейдър, кой знае и турски,нищодруго
10:27 17.10.2021
9 Яли сме я
10:29 17.10.2021
10 mi6osp
10:30 17.10.2021
11 много поздрави от чешкия скулптор
До коментар #1 от "Динку":
БУХАХАХА10:30 17.10.2021
12 Българин
10:32 17.10.2021
13 венелинчето
До коментар #5 от "стария моряк":
Яде ми се, но от жена ти все не ми идва реда. А докато беше на море все червени фенери висяха на прозорците тиКоментиран от #18
10:35 17.10.2021
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Механик
И после ни обвиняват, че сме били русофили?!?!?!
10:37 17.10.2021
16 Механик
До коментар #14 от "Еди":
Всички храни, които си изброил си имат аналози по цял свят. Все едно да ми кажеш, че водата е измислена някъде на определено място.Хората са консумирали месо и мляко от как свят светува. Сушили са местото, смилали са го, пекли са го, консервирали са го и пр. С млякото е същото.
10:40 17.10.2021
17 Все
10:45 17.10.2021
18 стария моряк
До коментар #13 от "венелинчето":
Ами няма лошо , една градинка колкото повече се полива , по хубава става , а и пара се вади! Ние моряците сме широко скроени хора , какво става по времето когато сме на работа не ни интересува.Коментиран от #20
10:45 17.10.2021
19 Търбушона
До коментар #14 от "Еди":
Верно ли? Я дай исторически факти за твърдението си, защото в противен случай само блябосваш празни приказки.10:51 17.10.2021
20 венелинчето
До коментар #18 от "стария моряк":
те градинката като я поливат много и цветята не се знае от кой маркуч са, в Максуда маркучи БолКоментиран от #33
10:53 17.10.2021
21 Този коментар е премахнат от модератор.
22 Кузо
11:14 17.10.2021
23 Кузо
11:16 17.10.2021
24 Кубрат
11:19 17.10.2021
25 Този коментар е премахнат от модератор.
26 Този коментар е премахнат от модератор.
27 Вижте, филмчето
11:51 17.10.2021
28 Бесен
11:52 17.10.2021
29 Бухаааа
11:53 17.10.2021
30 Ха ха ха
11:55 17.10.2021
31 Гого
12:06 17.10.2021
32 Ха ха ха ха ха ха
12:08 17.10.2021
33 стария моряк
До коментар #20 от "венелинчето":
Първо , какво те кара да мислиш , че съм от Варна. Второ , за да знаеш , че има много маркучи в Максуда , значи си ги яла! И трето по добре е който и да е българин да отгледа едно дете , било и чуждо от колкото , куче , собствено!12:26 17.10.2021
34 Май доста са изрязани
12:37 17.10.2021
35 Всевишен
14:54 17.10.2021