Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 18:54 3 672 1

Грешките, които жените допускат с косата си през зимата

  • зима-
  • грижа за косата-
  • коса-
  • балсам-
  • шампоан

Ето за какво да внимаваме в грижата за косата през студения сезон

Грешките, които жените допускат с косата си през зимата - 1
Снимка: Shutterstock

Косата изисква внимание и грижи през всеки сезон, особено ако искаме тя да е здрава и да изглежда добре. Зимният период е различен с това, че постоянно подлагаме не само косата, но и тялото си на резки температурни промени - излизаме от топлата стая навън и обратно - от минусовите температури навън изведнъж се озоваваме под климатика или до радиатора. В резултат от това косата става суха и дехидратирана, разресва се трудно, започва да расте по-бавно и не изглежда никак добре.

Ето кои са грешките, които всяка жена допуска през зимата в грижата за косата, пише actualno.com.

1. Стилизиране на косата, въпреки носенето на шапка

Без значение колко красива и топла е шапката ви, тя определено отнема от обема на прическата ви и обезсмисля всички усилия, които полагате за стайлинга си. В случая няма златна среда, въпреки че понякога е възможно шапката да се замени с топла качулка или шал от пух.

2. Излизане навън веднага след оформяне на косата

Не се препоръчва да излизате навън веднага след оформяне на косата, когато тя все още не е изстинала, защото рязката промяна на температурата е истински шок за нея.

3. Храна, бедна на мастни киселини

Ползите от мастните киселини не са тайна и те трябва да се включат в диетата ни. Особено важно е да обърнете внимание на консумацията на Омега 3 киселините, които се съдържат в морската риба. Можете да компенсирате този дефицит, консумирайки студено пресовани растителни масла, както и всякакъв вид ядки.

4. Консумацията на недостатъчно вода

Имаме нужда от вода не само в жегата. Дехидратацията на организма се отразява негативно и на косата. Хидрайте я отвътре и отвън като във втория случай е добре да заложите на овлажнител под формата на специален спрей, както и да използвате овлажняващи шампоани. Адекватните нива на вода в тялото ви също ще бъдат от полза за косата.

5. Пренебрегване на балсама за коса

Абсолютно погрешно е схващането, че ако имате страхотна маска за коса, тогава не е нужно да използвате балсам. Двата продукта имат различно действие. Балсамът затваря кутикулата на косъма, като задържа влагата в него. Маската не притежава това свойство. Тя просто подхранва косата.

6. Пренебрегване на наелектризирането

Ако косата ви се наелектризира, не пренебрегвайте проблема. Добре е да поставите овлажнител за въздух в стаята, както и да използвате специален спрей.

7. Неправилна употреба на продуктите за коса

Някои формули са предназначени само за коса, докато други могат да се използват и върху скалпа.

8. Използване на сешоар

Ако е възможно, не използвайте сешоар и се откажете от стегнатите опашки.

9. Използване на неподходящи продукти

Можете да използвате качествени продукти в грижата за косата, но ако те се съобразени с нейния тип, ефектът ще е нулев. Заложете на продукти, богати на растителни масла (арганово, кокосово, бадемово, маслинено). Не забравяйте, че през зимата също е необходимо редовно да посещавате фризьора си за освежаване на прическата и цвета на косата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суетната

    2 0 Отговор
    Шапките, точно съсипват косата, но пък е красив и полезен аксесоар, за другото не всеки има средства... скъпо е, още повече, но то трябва и да имаш дар от бог, не три мазни стари косъма...!