Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 16:57 3 395 8

Метеорит падна на възглавницата на жена в Канада (СНИМКИ)

  • матеорит-
  • възглавница-
  • канада-
  • паднал-
  • британска колумбия

Жената била събудена от силен шум, а после видяла парчето черна скала на възглавницата си

Жена от канадската провинция Британска Колумбия бе събудена от метеорит, пробил покрива на дома ѝ и паднал върху възглавницата ѝ, съобщи агенция UPI. Жената се събудила в пепел след силен взрив в стаята си и видяла парче черна скала на възглавницата.

Рут Хамилтън разказа, че първо в просъница чула кучето си да лае. "Следващото нещо, което чух, беше мощен взрив и отломки се посипаха върху лицето ми", сподели тя пред CBC News.

Жената скочила от леглото, включила осветлението и тогава видяла, че нещо е пробило тавана на спалнята ѝ.

"Не знаех какво да правя и позвъних на телефона за спешни случаи. Докато разговарях с диспечерката, която ми задаваше всевъзможни въпроси, разместих двете възглавници, върху които спя и между тях видях метеорита", каза тя.

Космическата скала, с размер на пъпеш, била паднала на сантиметра от главата на Хамилтън.

Полицаят, който пристигнал в дома ѝ, първоначално заподозрял, че каменният къс може да е от строеж наблизо. Проверка установила, че на мястото на строителния обект не се извършват взривни дейности, но работещите там съобщили за ярка светлина в небето и звук от експлозия.

Експерти от Западния университет в Лондон, Онтарио, потвърдили, че парчето скала, паднала върху леглото на Хамилтън, е метеорит.

"Със сигурност е метеорит. Всичко в разказите за случилото се съвпада със събитията при падане на метеорит и фактът, че тази ярка светлинна топка е била забелязана по същото време в небето, потвърждава тази версия", каза Питър Браун, преподавател в катедрата по физика и астрономия на университета.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    9 6 Отговор
    ...била паднала на сантиметрИ от главата на Хамилтън. Метеоритът просто е бил уморен и е искал да си поспи.
  • 2 ТаУмВзе

    7 5 Отговор
    Лекарствата не си е пило павето, та е паднало да си поспи. Не е лесно да си изоглавен ей.
  • 3 Механик

    19 2 Отговор
    Хора! Като четете и гледате, поне мислете, бе! Правят ви на маймуни, а вие блеете и не мислите.
    Метеорите когато срещнат земната атмосфера, поради триенето се запалват ГОРЯТ. Метеорите, които не успеят да изгорят, падат на земята и там гаснат. Това изгасналото се нарича метеорИТ. Тоя метеорит е горял до последно. Тоест бил е нажежен.
    Асега ми кажете, ако на възглавницата ви падне един нажежен камък, какво ще стане с нея?
    Вие на снимата да виждате нещо обгоряло? Не, нали?!
    Просто наркотизираната и/или пияна канадка сънува демократичен сън. В Канада 70% от населението е на наркотици, точно както и в Норвегия,Дания, Холандия и САЩ.
    А вие мислете!

    Коментиран от #6

  • 4 Къщата и коптор

    1 1 Отговор
    Та затова....!
  • 5 Сатана

    3 4 Отговор
    Добре,че Киро Сладкият вече не живее в Канада щото няма гражданство и метеорита го е пропуснал.
  • 6 Чичо Тони

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Точно така.
  • 7 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    3 1 Отговор
    ААА, не може ли до човек да падне златно кюлче, та само ...
  • 8 село

    1 0 Отговор
    Най обичам някой механик да ме кара да мисля.
    И тъй аз мисля, че всичко в статията се връзва. Метеорът се е взривил във въздухът. Полетял е на парчета във всички посоки, включително и на горе. Тези парчета са с малка кинетична енергия и тя е стигнала само за да пробие покрива. Ако си се интересувал някога от темата ще знаеш, че на външен вид, такива метеорити са точно такива. Виж с общообразователна цел публикуваното за Челябинския метеорит. Там нещата са същите.
    Между другото -поздравления. Виждам 17 плюсчета.