Хората трябва да се откажат от консумацията на хляб, приготвен от първокласно брашно, смята диетологът Марина Макиша. Той потенциално повишава нивата на кръвната захар, което може да доведе до диабет и затлъстяване, съобщава Nation News.
„Пълнозърнестият хляб е много по-здравословен, съдържа повече диетични фибри. Този вид хляб е много по-полезен. Важно е да се съобразявате с количеството.
Не бива да ядете повече от 100 грама хляб – това е излишно за организма “, твърди специалистът.
Макиша добавя, че не си струва да се отказвате напълно от хляба. Тя посъветва да се използват само здравословни продукти и да се следи количеството храна на ден. „Тези, които имат заболявания, свързани с алергични реакции, не трябва да ядат. Ако някой не обича хляб, тогава трябва да включи пълнозърнести храни в диетата си “, каза тя.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 селянин
11:51 15.10.2021
2 хмммммм
11:51 15.10.2021
3 един от многото
11:56 15.10.2021
4 ФЕН
П.С. Има рицарски орден към крастоносците който след даден обед към ордена са били само на хляб и вода да като са живи .....бой,походи,работа,почивка ...само вода и хляб...и така годи до старост или последна битка!
12:00 15.10.2021
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 МАЛКА пенсИЯ
14:02 15.10.2021
8 пенсионер
15:03 15.10.2021
9 Ще ядем ляп, да имаме сила
16:08 15.10.2021