Необходими продукти:
2 ч.ч. сварен кафяв ориз
500 г пилешки гърди без кожата
няколко чери доматчета
2 червени чушки
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
няколко стръка магданоз
няколко листа маруля
30 г нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
зехтин и оцет/лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза според инструкциите на опаковката.
Докато той се вари, пригответе пилешките гърди. Овкусете ги със сол и черен пипер от двете страни и ги сложете в добре загрят тиган с няколко капки мазнина. Изпечете ги добре от двете страни, след което ги отделете в чиния.
Когато оризът е готов се прецежда и се оставя да изстине. След това се слага в купа и към него се добавят нарязаното месо, ядките, нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол, зехтин и оцет, разбъркайте и сервирайте, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 АБВ
10:14 21.10.2021
2 456
10:20 21.10.2021
3 инж технолог
10:58 21.10.2021