Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 19:57 3 725 8

Момиче получи тежки изгаряния, опитвайки се да спаси кучето си от Гроба на девицата

  • изгаряния-
  • хидротермален басейн-
  • горещ извор-
  • гейзер-
  • йелоустоун

Това е последният от поредица случаи на също толкова сериозни изгаряния след попадане на хора в горещите извори

Момиче получи тежки изгаряния, опитвайки се да спаси кучето си от Гроба на девицата - 1
Снимки: Shutterstock

Туристка получи тежки изгаряния, след като се опита да спаси кучето си от горещ извор в Националния парк Йелоустоун в САЩ. Жената била извадена от водата от баща ѝ и откарана в близка болница със сериозни изгаряния по тялото.

Кучето на 20-годишната Лея Слейтън скочило във врящата вода и по-късно починало. Управата на парка разследва инцидента, който е последният от поредица случай с изгаряния там, съобщава Би Би Си.

В свое изявление от службата на парка посочват, че жената, която от е от щата Вашингтон, излязла от превозното си средство, за да настигне кучето си, на 4 октомври. Тя влязла в горещия извор, известен като Гроба на девицата, за да извади кучето, порода Ши-Цу. В резултат тя получила „значителни термични изгаряния между раменете и по краката“.

Температурата на водата в Гроба на девицата е 93 градуса по Целзий. След като била извадена от извора от баща си, жената била транспортирана до медицински център в щата Айдахо.

Момиче получи тежки изгаряния, опитвайки се да спаси кучето си от Гроба на девицата

„В парка научихме, че за съжаление кучето е починало“, се казва в изявлението.

Службата не съобщава името на жената, но в интернет започна кампания за събиране на средства за покриване на медицинските разходи, от която става ясно, че името ѝ е Лейла Слейтън.

В Инстаграм сестра ѝ написа, че тя е получила предимно изгаряния от втора степен, тъй като е прекарала 8 секунди във врялата вода. „Това означава, че баща ни я е извадил нечовешки бързо. Тя е голяма късметлийка. Татко ѝ е спасил живота“, обяснява тя.

След инцидента, обаче, Лейла е в кома, съобщава „Инсайдър“. Според информацията в платформата за дарения GoFundMe, изгарянията са по 91% от тялото ѝ. Половината от тях са от втора степен, а другата половина – от трета степен.

От управата на парка постоянно предупреждават посетителите да бъдат много внимателни в хидротермалните райони и да не се отклоняват от пътеките и пътищата и през цялото време физически да държат любимците си под контрол. В термалните зони не е разрешено за домашни любимци.

През септември 19-годишна туристка получи изгаряния втора и трета степен на 5% от тялото си при Олд Фейтфул – най-известния гейзер в Йелоустоун. На сайта на парка се посочва, че над 20 души са починали от изгаряния от горещите извори в Йелоустоун.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    10 1 Отговор
    искало е да се самоубие ли това куче?
  • 2 Дарвин

    13 0 Отговор
    Естествен подбор
  • 3 Варненец

    10 3 Отговор
    Ужас, пандемия, 20 починали, да се мисли за ваксини против изгаряния. :)
  • 4 Печените янки

    8 0 Отговор
    ходят на Жълтия камък /Йелоустоун/ с една раница яйца,топнат ги за малко и после си правят пикник.По аджамиите патят.И при нас е така
  • 5 Хаджи Генчо

    10 1 Отговор
    Ум царува, ум робува, ум патки пасе! Та е било и така и ще бъде
  • 6 Жалко за псето

    11 0 Отговор
    Една котка никога няма да направи това нещо.
  • 7 ДЕВА МАРИЯ ОТ МОМИН ПРОХОД

    7 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО КАК САМО МОМИЧЕТА СА ПОСТРАДАЛИ🤔
  • 8 Кордейла

    1 0 Отговор
    Аве ,на Истанграма жената се казва Лайха ве ......