21 Октомври, 2021 11:35 7 686 6

Йорданка Христова и Лили Иванова на почивка в Турция

  • йорданка христова-
  • лили иванова-
  • почивка-
  • турция-
  • сестра-
  • певица

Сестрата на Йорданка Христова ще остане в София няколко седмици

Йорданка Христова най-накрая се събра с Лили Иванова и двете дори заминаха на почивка в Турция, откъдето скоро се върнаха, пише сайтът Клюки.бг.

Лили Иванова обаче не е примата на естрадата, а сестрата на певицата и адашка на колежката ѝ, с която Данчето не е в най-перфектните отношения.

Каката на Йорданка от 30 години живее в Калифорния, а от три не се беше виждала със сестра си.

Съвпадението на имената на родственицата на Данчето и нейната колежка Иванова създава куп куриозни ситуации.

Сестрата на Христова отдавна се установява отвъд океана, където изкарва прехраната си като здравен работник. Иванова от десетилетия се е устроила в САЩ с цялото си семейство и няма никакви намерения да се връща в България. Лили е с две години по-голяма от певицата и през 2021 г. празнува 80-годишен юбилей.

Сега сестрата на Йорданка Христова ще остане в София още няколко седмици, а след това отлита отново за Америка.

Двете сестри имат много силна връзка и въпреки огромното разстояние досега винаги намират начин да се видят поне веднъж в годината.

Пандемията обаче нарушава традицията. Предпоследната им среща беше преди три години, когато певицата направи голям самостоятелен концерт „Моят път“ в зала 1 на НДК, а сестра ѝ си дойде специално за спектакъла от Америка.

И макар каката да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли, защото е пряк свидетел на ранните успехи на Христова.

Години наред е неин импресарио, един от първите на частна практика в ранните години на соца.

Става и неин шофьор, води преговори с Импресарска агенция и Концертна дирекция. Именно Лили е причина Данчето да изгрее на голямата сцена.

Голямата сестра вижда навремето афиш за прослушване на млади таланти и я навива да се яви на прослушването.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    8 6 Отговор
    Нормално Турция е най романтичната и хубава страна в света. Вижте колко хубави неща ни е дала - невероятните романтични сериали и теленовели, баклавичката, невероятен футбол, Босфора. Град Истамбул е невероятно място когато ходя на Инюню Арена в приказния град Истамбул за да поткрепям моя любим отбор ФК Бешикташ град Истамбул се потапям в тази романтика да седнеш на брега на Босфора да хапнеш баклавичка... Ех колко е хубаво в Турция.
  • 2 Само питам

    5 3 Отговор
    В една стая ли ще спят тези баби

    Коментиран от #3, #5

  • 3 От заглавието

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Така излиза
  • 4 Баба Лили

    6 3 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 5 0000

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Е ти ко предлагаш
  • 6 селтак

    0 0 Отговор
    Е там имат шанс да напраат кекс!!! Ще ме уморите от смех бе Факти! Много яко!!!