Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 14:15 10 702 18

Цялата истина защо и как мъжете изневеряват

  • мъже-
  • изневяра-
  • причини

Ето къде се крие разковничето

Цялата истина защо и как мъжете изневеряват - 1
Снимка: Shutterstock

Измяната съществува, това не е мит. Освен това изневярата може да се случи на всеки. Като грип. Колкото и да се закаляваш, колкото и да пиеш витамини, винаги съществува риск. Има и много причини за предателство, пише flagman.bg

Ето къде се крие разковничето.

Когато изневярата е факт в двойката, животът се разделя на „преди“ и „след“. След предателството всичко е различно. Но сега не става въпрос за това. Днес ще се докоснем до „предишния“ етап, до този преди изневярата. Как започва? Какви фактори влияят върху решението на мъжа да направи тази крачка? Съществува ли изобщо този момент - моментът на решението за изневяра?

Разбира се, не всеки изневерява!
Митове за мъжката психология и мъжете
Жената често се настройва сама за предателство, ако приема легендите за мъжката сексуалност като чиста монета. Това, което очакваш, е това, което получаваш. Хайде да видим какви истории за мъжете пречат на жената да се отнася адекватно към реалността.

"Мъжете мислят за секс на всеки 20 секунди."
Разговаря ли сме с много мъже. Те мислят за всичко. За работата, за децата, за храната, за новините в интернет, за политиката. Наистина ли мислиш, че ако в главата на мъжа имаше само секс, тогава те биха могли да разговарят с теб и по останалите теми?

"Всички мъже са жребци, полигамни по природа, защото трябва да се размножават."
Първо, всеки има различно либидо. Тоест, необходимостта от секс е увеличена, нормална или дори понякога намалена. Сексолозите напоследък бият тревога, защото дори подрастващите в наше време невинаги успяват да влязат в интимни отношения. В света на информацията натискът върху ума е много по-голям, отколкото върху тялото. Без значение колко тялото иска, но ако главата пречи, няма да стане.

Второ, причините за изневярата изключително рядко се свързват с желанието за размножаване. По-скоро с желание да се отпуснеш, да получите подкрепа или удоволствие.

"Ако женската иска, мъжкият ще скочи"
Ако една жена иска да съблазни мъж, тя ще постигне целта си. Измама, ласкателство, манипулация. Съпротивата е безполезна!
Ти сериозно ли? Ако това беше вярно, матриархатът щеше да царува дълго време! Коварните жени доста често прелъстяват слабите мъже. Разбира се, ако жената иска да прави секс с определен мъж, то тя е в състояние да стигне докрай. Но мъжът не е кукла на конци, той също има своите желания, право на избор и мнение. Ако той няма нужда от това, няма сила, която да го накара да спи с теб.

Всички мъже ли изневеряват на жените си и защо?
Всеки мъж с нормална физиология може да се подхлъзне. Но не всеки ще го направи, дори и с идеалната възможност. Тогава какво мотивира мъжа да изневерява? Отговорът на този въпрос се крие в пресечната точка на психологията и сексуалността.

Много е писано за физиологичните причини за изневяра, за мъжката психология. Но сега ще ти разкрием житейските ситуации, предшестващи изневярата. Какво се случва в живота на мъжа, преди да завърже връзка с друга жена? Предлагаме ти три тези, всяка от които е през погледа на мъжа, стигнал до изневяра.

„Щом не получавам това, което искам тук, колкото и да искам, ще го намеря другаде."
„Това, което искам“ може да бъде секс, възхищение, разбиране и обич. Някои човешки потребности са останали незадоволени. Той би могъл да продължи да живее така, с незапълнени нужди. Но се появи вариант, който идеално покрива желанията на мъжа. Да, той може да се откаже, но не се отказва.

Такава ситуация може да възникне по време на криза в семейството. В относително спокойните периоди на семейния живот съпругът и съпругата могат да постигнат споразумение, да намерят консенсус и да направят отстъпки. Но когато кризата в семейството нараства, диалогът не работи, напрежението също расте. Кризите се случват редовно, така се развива семейството. Следователно изневярата често е индикатор за вече съществуваща семейна криза, а не нейната причина.

"Самият аз не знам какво искам"
Мой познат ми обясни изневярата си по следния начин: „Тя (тоест, съпругата му) не ме прави щастлив!“. Тоест мъжът е очаквал, че ще бъде добре в този тандем. Но той самият не знаеше как да го постигне. И съпругата му не можеше да му даде това чувство. Така че той започна да търси щастието си на друго място.

Ще попиташ: "И каква е вината на жена му?" Не става въпрос за това кой е прав и кой греши. Става дума за личната криза на мъжа, за неговите комплекси и трудности. Трудно е да направиш човек щастлив, особено ако той самият не разбира какво иска. Почти невъзможно е. Ако първоначално задачата е поставена по следния начин: „Трябва да ме направиш щастлив“, как мислиш, че ще бъде изпълнена успешно? За да не се стигне до изневяра, първо мъжът трябва да е наясно с желанията си и да се пребори с кризата, в която се намира. А жената – да го подкрепя. Често обаче тази подкрепа от страна на жената се изразява в упреци „Мъж си, какво мрънкаш!“ И той млъква, защото, ако продължи да споделя, излиза, че не е мъж.

"Знам какво искам, но няма да се унижавам“

Няма да си прося секс. Няма да искам внимание. Трудна работа, която води до поредния скандал. Не искам повече да се разправям. Имаме нормални отношения, защо да променяме нещо? В този режим можете да живеете с години. В семейството всичко ще бъде наред! И само някакъв нелеп инцидент или невнимание води до факта, че истината ще излезе наяве. Съпругът искрено се недоумява за какво е виновен? В края на краищата той е искал най-доброто.

Какво иска мъжът от изневярата?
С риск да се повторим – всички хора са различни. Примерите, изброени по-долу, се основават на разговори с мъже. Те показват, че е невъзможно да се предвиди 100%. Ако обаче знаеш предварително „как се случва“, ще ти бъде по-лесно да избегнеш типичните грешки.

Мъжът иска да забрави
Просто не мисли за нищо. Живей "за себе си".

Мъжът иска да се чувства като мъж
Да се усети като мъж. А не като чехльо, която жената комантва.

Мъжът иска секс
Точно така – секс. И да не се моли всеки път за това. Да, разбира се, любовницата не веднага „скача в леглото“. Но с любовницата има игра. А със съпругата сексът трябва да бъде „спечелен“. Значи, не игра, а "услуга"?

Мъжът иска да живее
В живота има повече неща от ежедневие. "Пеперудите в стомаха" не са само при тийнейджърите.

Ако трябва да сме честни на финала, желанията и на мъжа, и на жената са сходни. И тя иска да живее, и тя иска секс, и тя иска внимание. Но жената много по-рядко си признава на глас. Така сме научени. Срамно и обидно е. Културата на обществото ни е такава. Свикнали сме да мислим, че след като съдбата ни е такава – трябва да търпим. Но търпението не е решение!

Самата изневяра не е проблемът. Тя е сигналът, че съществува проблем в двойката. Тя показва, че няма разбирателство. Но изневярата не е и решението. Решението е в разговорите и взаимните опити да намерите златната среда. Ако не стане – всеки по пътя към намирането на щастието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Излекуван

    2 3 Отговор
    Аз няма да изневерявам !
  • 3 Излекуван

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мъжете изневеряват":

    Не е точно така !
  • 4 lala

    3 2 Отговор
    Такмо си мислех за един от циркаджийте на бкп дс Волен Белата златка, и ето на,!
    Абе некой знае ли ко праи половинката му.
  • 5 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    4 7 Отговор
    Исневеряват само лошите мъже бес принципи. Ас никога не бих исневерил на моята съпруга. Вярно като гледам телевизия Планета и има някой клип дето певицата е по така облечена си фантазирам някои неща дето не трябва но те са прекалено красиви а и ако само гледаш не е исневяра както казва дядо ми на когото съм кръстен. В действителнос никога не бих исневерил защото обичам съпругата си и тя е добра, чесна и романтична жена.

    Коментиран от #7, #14, #15, #16

  • 6 Механик

    4 3 Отговор
    Да се разберем! Няма еднакви причини за това.Всеки си има свои мотиви.
    Отнася се за хората (мъже, жени и тия новите с 50-те пола).
    Освен това, думата ИЗНЕВЯРА означава, да измениш на семейството си. Тоест, да зарежеш това семейство с цел да създаваш ново. Това не винаги е така. Има много фактори,които могат дадоведат до едно или друго решение.
    Я ми кажете, проститутката изневерява ли на семейството си, в случай, че е омъжена? А ако аз бъда с тази проститутка, това изневяра ли е?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перко

    6 3 Отговор
    Едно време имаше предаване- по по най...Сетих се за него ,защото не можах да разбера ,кое по е повече в статията.По тъпа или по дълга от необходимото?
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    8 5 Отговор
    ЖЕНИТЕ искат всичко от един мъж ‼️ МЪЖЕТЕ искат само едно от всички жени ‼️
  • 10 За това

    2 11 Отговор
    Заложено е в природата. Моногамията е християнска измислица и е вредна, като всички лъжи, които бълва църквата. Някой да има вечно влюбен?
  • 11 Защото има ДГК🐷

    1 5 Отговор
    Затова, изневеряват...!
  • 12 Rock

    2 1 Отговор
    Има три вида изневяра- психическа, физическа или пълна. Пълната включва предишните две.

    Коментиран от #13

  • 13 Има, ли глагол

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Rock":

    Значи едно действие, какво значение има, колко вида са изневери те, едеш и пиеш на корем....!
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Оправи си правописа и после коментирай . И какви принципи трябва да имат мъжете .Я женати е честна още значи е време да я отвориш ,време за секс . Време да не е честна .
  • 15 Гост666

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие някой друг канал за музика не гледате ли . Не знаеш ли че чалгата е вредна за мозъка и мисленето . От чалга се затъпявастваш прост и задръстен ,и алкохолик тъй като тази просташка музика върви само с алкохол.
  • 16 Масон

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    За човек правещ секс един път в месеца по 2 минути и чакал до сватбата за да правиш секс за пръв път . По добре не пиши гледай си тъпата чалга и идиотски турски и бразилски глупости и охкай по разголени чалгарки с големи г....... И празни глави.
  • 17 Ками

    0 3 Отговор
    Аз съм така, когато ми хареса някой , почуствам привличане и химия, изневерявам.
  • 18 стария моряк

    3 2 Отговор
    Аз си признавам , че на жена си изневерявам при всеки сгоден случай , интересно е , че и изневерявам даже и като спя , сънувам секс с чужди познати и непознати мацки!