Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 17:26 2 656 6

7 рекламни трика, с които храната изглежда перфектно (ВИДЕО)

  • храна-
  • рекламни трикове-
  • снимки-
  • хитрости-
  • снимане-
  • апетитна храна-
  • заблуда

Какви похвати използват професионалистите, за да снимат "вкусната" храна?

7 рекламни трика, с които храната изглежда перфектно (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Не можем да устоим, когато видим хамбургер, сладолед или студена газирана напитка в рекламите, но на живо те изглеждат много по-различно. Тайната зад тази измама се нарича „стилизиране на храна“ и това е техника, използвана от фотографите, за да ни накарат да вкусим от нея чрез очите си, пише каналът "7-те НАЙ" във vbox7. Ето и някои трикове, с които храната в рекламите изглежда изкушаващо:

Бургери

Любителите на бургери знаят, че в рекламите те изглеждат големи и апетитни, но реалността е много по-различна. За да изглеждат добре, една от използваните техники е топенето на сиренето с нещо, подобно на сешоар. Дунапренените гъби придават повече височина на бургера, а клечките за зъби задържат съставките на място. Последният щрих е мазнината, която създава илюзията, че месото е сочно и прясно приготвено.

7 рекламни трика, с които храната изглежда перфектно (ВИДЕО)
Снимка: shutterstock

Сладолед

Сладоледът е една от най-трудните храни за снимане, тъй като се разтапя още преди да намерите перфектния кадър. Затова професионалните фотографи са намерили по-лесен начин, като заменят сладоледа със смес от картофено пюре, балсам за коса и оцветител. Така сладоледът изглежда перфектно без да се разтапя.

Пушек над храната

Широко използван ресурс за създаване на усещане, че храната тъкмо излиза от фурната, е загрят в микровълнова фурна тампон. Той се поставя зад храната и по този начин на снимката или видеото се виждат перфектни вълни от дим.

Палачинки

За да изглеждат палачинките толкова апетитни се прилагат няколко трика. Високата плътна кула се постига с картонени дискове между тях, а за да не се абсорбира сиропът, той се заменя с моторно масло. Така палачинките изглеждат апетитно максимално дълго време.

Плодове

За перфектен цвят и прикриване на несъвършенства по плодовете се използва червило. А за да изглеждат свежи с капчици по тях, плодовете се напръскват с разтвор от вода и глицерин.

Мляко

Въпреки, че снимките на купички с мляко, покрити със зърнени храни и плодове изглеждат изкушаващо вкусни, всъщност нищо в тях не може да се опита. За да се покаже тази закуска по най-добрия начин, купата се запълва с тесто, а отгоре се излива лепило, вместо мляко. Така всичко, което се постави отгоре няма да потъне или слепи, а фотографите ще имат повече време за перфектен кадър.

Сладкиши

Повечето сладкиши не издържат под светлините на камерите в студиото. Затова сметаната или крема често се заместват с крем за бръснене, който изглежда по-добре и е по-траен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    14 0 Отговор
    Ма то май ние наистина ядем добавките на тези фотографи-картони,машинно масло и т.н....А за скритата химия и ГМО да не говорим..-там направо ядем цялата менделеева таблица!!!
  • 2 И вътре един младешки

    1 1 Отговор
    Какво ще кажете,, съсетки,,..... нема отказване, аз съм,, продавача,,... Юрдан Асеноф също...!
  • 3 DW-андзайген

    7 1 Отговор
    Седем рекламни трика ваксината да изглежда прекрасно! Четете всеки ден статиите на DW и ще разберете!
  • 4 студента

    12 0 Отговор
    Всичко вече е менте и жените като махне дунапрена от сутиена и ако си измие лицето на чешмата ще запуши мивката
  • 5 химик

    1 0 Отговор
    само в Австрия и Норвегия са забранени 90% от е-добавките,у нас 5%,е под камъка в реката какво се крие-рак,милярден бизнес е това,а ние не сме австрия,където си подават оставки премиери
  • 6 враца

    2 0 Отговор
    я сакам да изям един бургер с масло да се плъзга на изхода като по релси