Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 12:15 4 615 29

Мика Зайкова с умиление разказа за приятелството си с Владимир Каролев

  • владимир каролев-
  • мика зайкова-
  • приятелство-
  • икономист

Според колеги на Каролев, той винаги е бил пример за професионализъм и опора в тежки моменти

Мика Зайкова с умиление разказа за приятелството си с Владимир Каролев - 1
Снимка: БГНЕС

Никой не можа да го пречупи, което е най-важното, винаги говореше това, което иска. С тези думи икономистът Мика Зайкова описа пред Нова телевизия колегата си Владимир Карлоев, който издъхна тази нощ след месеци в кома, съобщава varna24.bg

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май. Той получи политравма и черепно-мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа.

Той прекара няколко месеца в интензивното отделение на "Пирогов", в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му.

Каролев е добре познат от малкия екран с експресивното си поведение. На 16 декември 2014 година влиза в спор с Мика Зайкова в сутрешния блок по Нова телевизия. Въпреки пререканията именно тя е сред най-близките му приятели.

Тя си спомня, че буйният нрав на Каролев е водил и до физически сблъсъци. През 2014 година той се сби с Пламен Димитров от КНСБ преди Зайкова да потуши напрежението.

"На мен ми беше смешно... Но и двамата бяха много възбудени. Казах им – момчета, спокойно, недейте, ще ме ударите. И те – ааа, добре, спираме“, спомня си Зайкова.

Според колеги на Каролев, той винаги е бил пример за професионализъм и опора в тежки моменти.

"Ние бяхме близки приятели, истината е, че бяхме близки приятели. Възхищавали сме се на това, което прави, особено на тая смелост. Помните миналата година, когато беше голямата драма с COVID-19, той беше сред хората, които не се примиряваха с мерките“, разказва икономистът Стоян Панчев.

Извън полето на икономиката и дебатите, Каролев се е превъплъщавал и в друга роля – тази на водещ по NOVA телевизия. А кой е най-ценният урок, преподаден от Каролев, близките до него хора нямат колебание да отговорят: "Най-ценният урок е, че трябва да говориш истината, както я разбираш, и да живееш според нея“.

Владимир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 90-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски.

През 2003 г. Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007-а и 2011-а.

През есента на 2011 г. Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011-а подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В е л и к и я

    20 2 Отговор
    Когато някой пращи от здраве се чуди как да се погуби ...!

    Коментиран от #4

  • 2 Ти да видиш

    29 3 Отговор
    "Най-ценният урок е, че трябва да говориш истината, както я разбираш, и да живееш според нея“ - казвал Каролев, докато ближеше на мадридския крадец .......
  • 3 Беше пич, но и лобираше

    17 1 Отговор
    За мафията имах чувството. Лека му пръст.
  • 4 Тъпите коментари

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "В е л и к и я":

    Си ги запазете за себе си и спокойно до чакайте края на дните си върху дивана.

    Коментиран от #7

  • 5 БИЛ ВЕЛИК ПУ

    20 1 Отговор
    ВЕЛИК, ВЕЛИК АМА КОЛКО Е ВЕЛИК КАТО Е 2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА????? БЕШЕ СЪЩИЯ КАТО КОРИТАРОВ, КАТО БИВШИТЕ АГЕНТИ НА ДС ДЕТО ПОСЛЕ СЕ ПРЕБОЯДИШАХА И СТАНАХА ВЪРЛИ КАПИТАЛИСТИ. ЗА МЕН ТОВА СА БОКЛУЦИ!!!!
  • 6 ?!?!

    6 2 Отговор
    ПИШЕ СЕ СЛЯТО, ДОЧАКАМ ИЛИ ДОЧАКАЙТЕ. СЪЩО КАТО НЕГРАМОТЕН !
  • 7 В е л и к и я

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тъпите коментари":

    Аз всеки божи ден карам колело/и през зимата на сняг и лед / по 50 км по междуселски пътища с ужасяващ трафик , тирове, камиони и идиоти с автомобили минават със 160 покрай мен .... знам че е рисковано но от връх с 50 градуса наклон по трасе което не знам как е няма да се пусна....!
  • 8 сила

    12 1 Отговор
    ИМА ГОСПОД....и понякога е справедлив
  • 9 Икономист

    28 3 Отговор
    Мир на праха му! - Но определено мисля, че беше изключително арогантен шоп. Не знам какъв му беше професионализма, но малко известен факт, е че вечно беше с всяка власт и ако може нещо да изкара от там. - Повечето знаят ли, че Каролев се беше набутал в борда на директорите на Летище София? - Държавното летище София?
    Въобще всички радетели на частният бизнес някак стоят все наврени в държавни служби или цокат от държавни поръчки. - Никога обаче на свободният пазар!
    Аз определено мисля, че Каролев не беше човек за уважение. - Това разбира се е мое мнение! Никога не съм му желал злото, но определено го смятах за нагъл и не до там, професионалист. Самочувствието и смелото дрънкани на глупости по телевизията не означава професионализъм.

    Коментиран от #21

  • 10 Георги v.

    12 1 Отговор
    Сега всички ще изпаднат в умиление само и само да ги въртят по медиите.
  • 11 Бойко

    6 3 Отговор
    Преценихме, че няма да е нужен в управлението и го приключихме.
    Мир на праха му,
  • 12 Лев Главинчев

    13 1 Отговор
    Бесни кучета и агенти на ДС станали подкрепа на дръгливия измислен хазартаджия от Мадрид Симеон.Всичките тези мекерета които го подкрепят заслужават да ги скалпират и хвърлят на боклука!!!!!
  • 13 Вергина

    17 0 Отговор
    Господ да съди делата му! Но е трябвало да ступа оня от КНСБ по-здраво. Фактът, че над 30 години синдикатите съществуват предимно формално е една от причините за неадекватните заплатКи.
  • 14 Злопаметен

    8 6 Отговор
    Защо повечето коментари са толкова обидни и долн, щом човека си е отишъл от този свят? Нямате ли срам от Бога, хора!? Напишете нещо нормално или по-добре нищо, вместо за починал човек така долно да се коментира? Беше енергичен, умен и предприемчив човек. Бил съл на негови лекции, презентации и съм следил публикациите и участията му в медиите. Не го познавах лично, но лоша дума няма да кажа. Амин!

    Коментиран от #16, #17, #25

  • 15 Възрастните жени като Мика

    3 4 Отговор
    Винаги говорят с умиление, но за умрял можеш да говориш,, гадно,, ако наистина е бил такъв, дори, че политик, икономист, един странен човек беше, неразбираем за, много хора,, като мислене, на глава да се удариш, зависи, почти няма спасение....!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сила

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Злопаметен":

    АЗ МОГА И ЩЕ КАЖА МНОГО ЛОШИ ДУМИ,И ЩЕ ГИ ПОВТАРЯМ ДОКАТО СЪМ ЖИВ...АМИН
  • 18 Някой

    15 0 Отговор
    Голям боклук беше. Много нахален и нахакан шоп. Рядко им хора, за които не може да се каже нещо добро, но той беше точно такъв.
  • 19 До15

    11 0 Отговор
    Ко ?,неразбираем?Истински простак и половина..
  • 20 5555

    6 1 Отговор
    Бабо Мика,гледай си здравето и пенсията.Повече Парламент няма да видиш! Стига си прави реклама на гърба на Владо Каролев(лека му пръст).
  • 21 Допълнение

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Икономист":

    Не е шоп, варненец приятел на Ники василчето.

    Коментиран от #23

  • 22 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    МИКО -СТАРА СБРЪЧКАНА ПРЕФЪРЦУНКЕ ----- ТОЙ БАШЕ СРАВНИТЕЛНО МЛАД - ПРЕФЪРЦУНКЬО , НО И ДВАМАТА БЯХТЕ ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД / ТИ ОЩЕ СИ - БАБИШКЕРО / !!!!!!!!!!!!!
  • 23 Икономист

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Допълнение":

    Ей сега влязох да видя малко по- подробна информация. - Верно роден във Варна, но май само толкова. Завършва гимназия в София. После нещо се врял в службите, после университет в София...
    Бе нагъл си беше така или иначе! Държеше се като типичен софийски селяндур

    Коментиран от #24, #26

  • 24 сила

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    СОФИЯНЦИ СМЕ САМО ТЕЗИ,КОИТО СМЕ РОДЕНИ В СОФИЯ/както и родителите ни,баби и дядовци а в моя случай и пра дядо и баба/....другите сте си ПРОВИНЦИАЛИСТИ

    Коментиран от #27

  • 25 Вергина

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Злопаметен":

    Не, нямат страх или срам от Бога. Ако имаше такова усещане у нас, нямаше държавата да е полуликвидирана, а щяхме да сме около нивото на Словения.
  • 26 ПЕРО

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    БЕШЕ ЧОВЕК НА ДС ДОНОСНИК И ЦАРСКИ КОЧИЯШ
  • 27 Варна

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "сила":

    София е единственото място в страната, в което местното туземно население си мисли, че териториалният признак води до ментално предимство. Иначе нали знаеш !- " По- добре на 1км от морето отколкото 1км от метрото," стара варненска поговорка.
  • 28 Абе

    0 0 Отговор
    И Каролев се наигра.
  • 29 хич няма да ми липсва

    0 0 Отговор
    Бяха ми омръзнали с митко цонев да реват всяка седмица за изсичането на Перин за да може някой си да си направи още писти! И двамата са вече мъртви и хич не ви липсват. Каролев някой може ли даде един плимер за нещо полезно да е свършил?! Не думи, а дело, нещо свършено има ли?