Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 13:45 8 599 34

Мира Добрева с емоционална изповед

  • мира добрева-
  • водеща-
  • книга-
  • столетници

Чаровната водеща е откровена за промените в професионален и личен план, за новите начинания в писането и семейството

Мира Добрева с емоционална изповед - 1
Снимка: БГНЕС

Мира Добрева е дългогодишно телевизионно лице на БНТ, а отскоро я гледаме и като лице на емблематичното предаване "БНТ НА 60". Мира изненада и с появата на своята книга "Столетниците", по която работи дълго. Чаровната водеща е откровена пред репортер на БЛИЦ за промените в професионален и личен план, за новите начинания в писането и семейството ѝ, пише blitz.bg

- Какво е за вас телевизията и имало ли е момент, в който се обмисляли да се откажете?

- За мен телевизията е изпитание – на професионалния ми дълг, на силите ми, изпитание за уменията ми, за здравето ми дори. За мен телевизията е работа, на която се отдавам всецяло. Но знам, че сме взаимнозаменяеми. Винаги съм готова да си тръгна и тя винаги е готова да ме пусне. Само на основата на разбирателството и свободата едни отношения могат да се изграждат – независимо дали става дума за работни такива или за лични.

- Известността повече пречи или помага в живота?

- Вижте, как се усмихвам сега и зад тази усмивка се крият толкова противоречиви отговори… Откровена съм с Вас и затова Ви признавам, че на мен известността по-скоро ми пречи. Ако бих могла, бих променила това обстоятелство. С годините все повече установявам, че ми липсва уединение и желанието никой да не ме познава се увеличава.

- Наред с телевизионната кариера бележите и огромен успех като писател. Книгите ви се радват на голям успех, но как започна всичко с писането?

- О, благодаря Ви за тази оценка, но моля да ми позволите да Ви коригирам. Аз не бих използвала думата „огромен“, макар да се радвам на добри продажби. Моята книга не е първа по брой тиражи. Никога не бе на чело на класация. Никога за нея не писаха именити писатели. Но моята книга минава през ума и достига в сърцето. Остава там, заедно с десетките разкази за столетници… И имам една оценка за нея, на която не съм се надявала и в най-смелите си мечти. Тя дойде шокиращо за мен и ме порази емоционално в мига, в който прочетох какво Кеворк Кеворкян е написал за мен и книгата ми. Аз чета всички негови статии, постоянно се информирам за десетки личности и събития от неговия сайт, но да знам, че той не само е прочел СТОЛЕТНИЦИТЕ, а и ги е оценил така високо – за мен е чест, за която ще съм благодарна винаги.

- Работите ли вече по следваща книга и на каква тема ще бъде?

- Да, работя по следващ проект – цяло лято четох от различни източници, правих записки, посещавах библиотеки. Но с настъпването на телевизионния сезон възможността ми за работа по новата книга рязко намаля и от днешна гледна точка въобще не виждам кога ще видя края ѝ. Но писането на книги не е състезание. Не бързам и знам, че и следващият ми писателски опит ще докосне читателите.

- Не мога да не подмина артистичния ви син, който искрено ме забавлява в социалните мрежи. Мисли ли да се занимава с актьорство, тъй като много му се отдава?

- О, Вие сте го забелязали? Благодаря… Да, в Инстаграм профила ми той е по-голямата „знаменитост“. Десетки фенове пишат на лични съобщения с молба да продължи с рубриката "Miritca", в която използва чувството си за хумор и сарказма си, насочен срещу мен. Аз искрено се забавлявам с неговите хрумки, хората също, оказа се. Но той сега влиза в сложната възраст на тийнейджър и прави това, което иска и когато поиска. Не го карам да прави Мириците насила. Те и затова са така естествени и истински… Дали ще продължи да се занимава с актьорско майсторство – въобще не е тема. Той сега е седми клас и трябва здраво да учи, за да видим къде ще го приемат след ЕСПА училището, в което е сега.

- А какви са отношенията ви с неговия баща Жоро Торнев? В крайна сметка разделени ли сте или продължавате да бъдете семейство?

- Знаете ли, и аз това се питам непрекъснато. Мисля, че не сме точно семейство, но и не сме разделени окончателно. Иначе отношенията ни са добри – ние сме духовно свързани и си помагаме, когато това е необходимо.

- Щастлива жена ли сте и какво всъщност ви прави доволна от живота?

- Усещането за щастие е субективно понятие, а до пълното щастие човек достига едва няколко пъти в живота си – при знаменателни събития като сватба, раждане на дете… Аз често съм близо до усещането за щастие, дори твърде често. Благодарна съм на Бог за това. Такъв човек съм, светоусещането ми е такова – да се вглеждам в хубавите неща и случки в този живот и вероятно затова съм по-често усмихната, отколкото обратното..

- Ковид кризата повлия ли по някакъв осезаем начин на живота ви? Сблъскахте ли се с вируса?

- Да, разбира се, на кой не повлия това лепкаво чудовище… Толкова съдби промени, толкова хора погуби… Как да продължи човек напред не знае… Маски, спиртове, ваксини, страх, напрежение, очакване на нови и нови вълни…Да, повлия ми всичко това, но както всички останали хора, трябва да намерим начин да продължим напред. Ваксината е един от тези начини… Иначе да – сблъскахме се с този вирус. Аз и Жорко се разболяхме. Жоро и Лори (дъщеря ми) – не. Те двамата вече са ваксинирани, ние с Жорко ще се ваксинираме до дни (предвид факта, че прекарахме вируса, тестовете показаха, че имахме три пъти над нормата антитела)

- Как ще коментирате наложените мерки в в страната?

- Аз не коментирам решения на ръководни институции. Те са там, за да вземат решения в кризисни ситуации. Аз съм гражданин на тази стана, за да ги спазвам. Това е..

- Мира, отскоро ви виждаме на екран и като водещ на „БНТ на 60”. Как се отрази на отношенията ви с Драго Драганов тази промяна?

- Подобни промени не са нещо необичайно, те са част от динамиката в телевизията – не само в БНТ, но и като цяло. Драго е човек, когото дълбоко уважавам и смея да нарека мой приятел. Чини ми се, че той би казал същото за мен и се надявам това завинаги да остане така.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    30 19 Отговор
    ПОМАШКИ СЛОВОБЛУДСТВА....АМАН ЗАМАН,СТИГА ВЕЧЕ
  • 2 Огледалце

    37 21 Отговор
    Мира Добрева да бъде избрана за Мъж на годината, Жена на Хилядолетието, Джендър на Цивилизацията, Сестра на Зоран Заев!

    Коментиран от #7

  • 3 Лост

    28 20 Отговор
    Оставете ни на мира от тази Мира Добрева.
  • 4 джаба

    30 21 Отговор
    скучна затлъстяла тьотка с пресъхнал кладенец,то жоро за това избяга през глава
  • 5 Без Ама

    27 20 Отговор
    Пречи ѝ известността на завалийката, а ако копаше картофи нищо нямаше да ѝ пречи.
  • 6 Стефан

    26 22 Отговор
    Такава бездарница рядско се среща. Добре, поне че Господ й е дал красива муцинка, та да постигне и тя нещо в живота.
  • 7 сила

    8 19 Отговор

    До коментар #2 от "Огледалце":

    ......БАЩАТА НА НАРОДИТЕ

    Коментиран от #9

  • 8 Виетнамеца

    16 20 Отговор
    Няма ли да доведе кученцето в моята хижа
  • 9 Огледалце

    8 19 Отговор

    До коментар #7 от "сила":

    Аз, т.е. Тя не го каза от пословична и ненужна гордост, но щом Вие, НАРОДЪТ я предлагате, да. Да се добави Бащицата на народите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да попитам

    19 19 Отговор
    Помакинята стана ли вече софиянка ?
    Преди няколко години казваше, че трудно й се удава.

    Коментиран от #16

  • 12 Анализатор

    28 21 Отговор
    Има правилни черти, но излъчването й е на селска тетка от соца, наградена с екскурзия до София.
  • 13 Има нещо

    17 10 Отговор
    посредствено и превзето в тази жена. Смешното е, че има самомнение за книгата си! Големите творци са противоречиви и винаги недоволни от себе си, разкъсвани от противоречия и съмнения. Тази госпожа е твърде самодоволна. А Кеворк е вече е стар човек. Беше голям преди време. Всичко минава, някои трудно го преглъщат.
  • 14 сила

    11 10 Отговор
    до момента има 12 минуса на всички коментари....родата на тютюнджийката
  • 15 Мдааа

    17 9 Отговор
    Батето имаше една приказка - ПЪРВО ПРЕЗ ДИВАНА, ПОСЛЕ НА ЕКРАНА.
    Та тая е живо потвърдение на приказката.
    От смолянското село със селската амбиция, през всички режисьори, докато стигне до собствено предавене. Което едва ли някой освен провансалките като нея гледат.

    Коментиран от #27

  • 16 сила

    16 9 Отговор

    До коментар #11 от "Да попитам":

    СОФИЯНЕЦ НЕ СЕ СТАВА,РАЖДАШ СЕ ТАКЪВ....другите са столичани в повече
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Харесвах те..!

    6 8 Отговор
    Но, не знам защо и ти се,, изложи,, малко или много...!
  • 25 Кирето

    8 5 Отговор
    Тая кака не я ли пенсионираха?
  • 26 Петров

    12 5 Отговор
    И кой го интересува какво била казала някаква си помакиня от смолянските села. С такива се напълни София.
  • 27 Чук и Гек

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Мдааа":

    Ти що не си на екрана тогава бе, сербезче? Мирка е изклйчително женско същество, което само елитни екземпляри могат да оценят! Милен Цветков бе такъв оценител и поради това бе принуден да напусне едно шоу! Защото близостта на Мира бе непоносима за него! След това неговите антиподи го убиха! Запомнете - Всички минавате през дивана, но до екрана достигат само такива като Мира, които носят Божественото в себе си и го раздават на истинските хора!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Конфуций

    3 2 Отговор
    Когато една кляфка дълго време седи на стобора и почва да се мисли за паун.
  • 30 Румен

    5 2 Отговор
    Много глезена жена. Ама много. То бива коте, коте ама чак толкова.
  • 31 Кико

    3 1 Отговор
    Някой не харесват даже мисълта че остаряват, но истината е друга! Учи се да правиш компоти и туршии, може би там ще намериш утеха!
  • 32 Торльо

    3 1 Отговор
    Само за мандръсание си! Дръта корабиьо
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ррррр

    3 0 Отговор
    Мира е гад ,видяхме я в Биг Брадър,лоша жена.Не обича да я критикуват,на тях им казва МАРШ.Марш ще казваме ние зрителите на бездарни същества като теб.Марш на село!