Съхраняването на черен и бял хляб заедно при високи температури води до размножаването на вредни микроорганизми и появата на гъбички. Гастроентерологът Мирослава Опришко разказа за това, предава zdrave.to.
„Така наречената картофена пръчица много рядко се появява в качествените хлебни изделия, но в магазините, където хлябът е бял, тя може да се развие само за няколко часа. Всичко е до това, че брашното е с ниско качество, от което производителите пестят.
Това са много опасни бактерии, тъй като те бързо образуват спори и добре понасят високите температури. Ако хлябът със спори лежи поне една трета от деня до свежия хляб, спорите стават заразни.
Много лесно е да разпознаете хляба, заразен с картофена болест - той има неприятна миризма и променена консистенция. Ако имате дори и най-малкото подозрение, че това се е случило с хляба, в никакъв случай не бива да го ядете“, обясни специалистът и посъветва директно да изхвърлим разваления хляб.
Опришко препоръча да съхранявате хляба в хладилника през лятото.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Рошко
Коментиран от #3, #4, #6
18:55 24.10.2021
2 Егати доктора
18:59 24.10.2021
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #1 от "Рошко":
господин РОШКО има и такива ХОРА съхраняващи ХРХЛЯБ в ХЛАДИЛНИК да не е редно прав си така е
19:00 24.10.2021
4 Емил
До коментар #1 от "Рошко":
Не с лошо, бе! Докторът е руснак - толкова може! ;)19:00 24.10.2021
5 помним
19:02 24.10.2021
6 гост
До коментар #1 от "Рошко":
Четейки това което си написал ,ми се струва че ставаш за вожд на цитираното мнозинството.19:09 24.10.2021
7 комшията
19:19 24.10.2021
8 Сега, има локанки и филета
19:38 24.10.2021
9 Хляб
19:49 24.10.2021
10 Гого
20:37 24.10.2021
11 И дърта пештера
21:31 24.10.2021
12 Това, хляб ли е сега.?!
21:41 24.10.2021