Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 17:29 9 539 9

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

  • конюшня-
  • стара конюшня-
  • съпрузи-
  • дом-
  • жилище-
  • ремонт-
  • преобразяване

На крайния резултат може всеки да завиди

Съпрузи продадоха жилището си и три години живяха в малка каравана, за да могат да се сдобият с мечтания дом, пише Daily Mail.

Преди няколко години Лаура и Адриан от Великобритания се замислили над жилищния въпрос и осъзнали, че им е нужна солидна къща, която ще издържи повече от един век.

За съжаление, двойката не разполагала с никакви средства.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

И се наложило да продаде покрива над главата си и да си купи стара сграда в ужасяващо състояние, използвана като конюшня, за 284 хиляди паунда.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

За ремонта Лаура и Адриан планирали да похарчат 350 хиляди паунда, но в крайна сметка, заради пандемията от COVID-19 и последвалата криза, разходите скочили на 450 хиляди паунда.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

Лаура и Адриан не разполагали със спестявания, но пък имали пълна творческа свобода. Те се възползвали максимално от нея и превърнали руините в дом мечта.

Къщата им близо до Бирмингам сега прилича повече на модерен хотел - фасадата отвън е реновирана изключително качествено, а стаите са обзаведени в съответствие с всички канони на съвременния дизайн.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

Когато британците закупили бъдещия си дом, той бил в ужасно състояние: изгнили греди, полуразрушени стени... Наложило се бързо да похарчат 15 000 паунда за укрепване на основите.

В началото използвали помощта на професионални строители, но много скоро забелязали, че бюджетът, с който разполагат, се топи пред очите им.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

Двойката спестявала от всичко. Старата плевня била премахната много внимателно, а тухлите от нея използвали отново за къщата.

Въпреки ограничения бюджет, интериорът не изглежда никак евтин.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

Домакинята знаела как трябва да изглежда всичко и не била готова на никакви компромиси.

Адриан и Лаура направили къщата както за себе си, така и за своите родители. Те, от своя страна, също помогнали със средства за ремонта.

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...

Въпреки трудностите, съпрузите са категорични, че всичко си е заслужавало:

"Мисля, че общата стойност на ремонта надхвърли 450 000 паунда. Но всичко това си има причина: направих го за семейството. За това е цялата работа", признава Адриан, цитиран от сайта jenata.blitz.bg

Съпрузи си купиха стара конюшня и я превърнаха в...


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dada

    25 1 Отговор
    за половин милион паунда, толкова
  • 2 незнайко

    12 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето . Ако човек има къде да живее може да си купи стара къща с добри керемиди и тухли за да си изгради нова на това място ! Новата къща ще е с бетонни колони и една или две плочи, това е разликата !!! Останалото е подробности !!!
  • 3 незнайко

    6 2 Отговор
    Показаното на снимките не се знае как се отоплява при тези високи тавани ?
  • 4 ЮКей

    18 0 Отговор
    За тия пари в България ще купи половин село.

    Коментиран от #7

  • 5 Западняците

    12 3 Отговор
    Имат пари и акъл, тука щеха да го превърнат в свинарник.
  • 6 Кмета

    10 1 Отговор
    Трачева!Заври си дипломата ,ако я имаш на тъмно и дълбоко в шоколадовата фабрика!
  • 7 Гошо Кмета

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЮКей":

    Опустело!
  • 8 адаша

    5 0 Отговор
    Значи тази сграда е реиновирана от двама човека. Защо мангалоидите от Враца / които ги гонят от едно блокче/, не се захванат да го направят във вид , удобен за живеене? Малко повечко гепене, просийка и те така ... Според вас- за колко време ако пуснат двама сигани в бившата конюшна, няма да има и една съчка от дървенията?
  • 9 бвхнймкл;

    3 0 Отговор
    И къде е домът-мечта, да го видим и ние? Заяо фактаджиите толкова обичат да пускат инфо-уловки без никакви фотоси за онагледяване?...