Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 18:45 2 772 10

Съоснователят на Twitter Джак Дорси коментира хиперинфлацията

  • twitter-
  • хиперинфлация-
  • джак дорси

Под хиперинфлация се разбира бързо покачване на цените, което обезценява валутите и има потенциала да разрушава цели икономика

Съоснователят на Twitter Джак Дорси коментира хиперинфлацията - 1
Снимка: Shutterstock

Хиперинфлацията ще обхване скоро САЩ и света и ще промени всичко. Това посочи съоснователят на Twitter Джак Дорси чрез публикация в собствената си социална мрежа.

„Хиперинфлацията ще промени всичко”, написа Дорси в края на миналата седмица. „Случва се.”, добави той. Публикацията на технологичния предприемач идва на фона на близо 30-годишен връх в поскъпването на потребителските цени в САЩ и нарастващите притеснения, че ситуацията може да бъде по-лоша отколкото очакват властите в страната, пише CNBC.

В петък миналата седмица, председателят на Федералния резерв Джером Пауъл призна, че инфлацииония натиск „навярно ще продължи по-дълго отколкото се очакваше преди”, отбелязвайки, че процесът може да продължи и през следващата година. Лидерът на централната банка на САЩ добавя, че очаква скоро Фед да започне да се оттегля от извънредните мерки, които предприе в подкрепа на икономиката. Според някои критици именно тези мерки са помогнали за засилване на инфлацията в страната.

Освен Twitter, платформа с 206 млн. активни потребители дневно, Джак Дорси оперира и крипто бизнеса Square, който се занимава с разплащания с криптовалути. В отговор на потребители на Twitter, Дорси добавя, че според него инфлационния проблем ще ексалира по света. „Ще се случи скоро в САЩ, така и по света”, пише той. Дорси е изпълнителен директор както на Twitter, така и на Square.

Под хиперинфлация се разбира бързо покачване на цените, което обезценява валутите и има потенциала да разрушава цели икономика. Инвеститорът милиардер Пол Тюдор Джоунс също предупреди за период на покачваща се инфлация. Пред CNBC през миналата седмица, той посочи криптовалутите като добър метод за хеджиране на риска от инфлация. „Ясно е, че има място за крипто. Ясно е, че печели битката със златото в момента”, каза Джоунс. Засега повечето инвеститори не бързат обаче да нарекат ситуацията „хиперинфлация”, за разлика от Дорси.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що ми прилича тоя

    10 0 Отговор
    на дамска прелест неепилирана у главата?
  • 2 Гришо

    8 2 Отговор
    Да им пратим ИТН и ще се оправят.
  • 3 Шопо

    15 0 Отговор
    И тоя видя от Мъск че через манипулация на криптопазара можеш да искараш много повече пари от колкото от бизнеса си.Всичко се е юрнало да спекулира.

    Коментиран от #4

  • 4 Потурко

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Най-голямата спекула е фармация и газ в момента! Всичко друго е след това!
  • 5 Пройчо Минев

    11 0 Отговор
    САЩ сами предизвикват световна хиперинфлация с "разумното" си решение да напечатат и пуснат в света трилиони долари! Естествено предлога, е че борят със случайно възникналия пандемичен вирус. Доларът си изигра ролята и искат да въведат нов вид плащане с криптовалута. Илюзорни "пари" намиращи се в компютърно "облачно" пространство. Ако скала да имаш част от това богатство трябва да дадеш нещо! Какво е това нещо, кажете ми?
  • 6 Спалня, баня или библиотека..?!

    3 0 Отговор
    Да си имат инфлация,....!
  • 7 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЧИЛЯКЪТ Е ПЕЧЕН И Е НАЯСНО КАКВО СЛЕДВА - ОТ ОСОБЕННИЯ ДЪЛГ НА САЩ ОТ 34 ТРИЛИОНА НАПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ --- ПРИ ЕВРЕЙСКО ЦИОНИСТКО БАНКИРАНЕ ПО СВЕТА --- ДНЕС Е БА ВА ЩИ -ТУРСКАТА ЛИРА !!!!!!!!!?????? И НА МЕН МИ СЕ "ПИЕ " СЕМИТСКА КРЪВ !!!!!!!!!!!!
  • 8 Walkirie

    5 0 Отговор
    Чел съм историята на Twitter. Дорси е рядко срещана гад.
  • 9 нанай си

    3 0 Отговор
    И този мърляч започна да разбира от макроикономика. Сигурно има нужното образование. Тъпите американци отдавна са с голям дълг и ако ги удари нещо ще е само у тях. Хората вече не инвестират токова много при тях след 2008 година. А и те не са вече най-мощната икономика. Ще потънат сами. И англичаните покрай тях.
  • 10 ААА СМЯХ

    0 0 Отговор
    мОмче, всеки студент по икпономика го знае това,... не си открил топлата вода, а открий причинителите на хипера