27 Октомври, 2021 18:18 2 029 10

8 неща в дамската чанта, които ще ви помогнат в екстремни ситуации

  • дамска чанта-
  • предмети-
  • извънредна ситуация

Например, ключалките с цип имат поне 4 начина на използване в случай на злополука

8 неща в дамската чанта, които ще ви помогнат в екстремни ситуации - 1
Снимка: Shutterstock

Склонни сме да мислим, че може да се случи нещо лошо, но не искаме да хвърляте предпазливост на вятъра. По-добре е да сведете до минимум риска от извънредна ситуация и винаги можете да носите със себе си прости ежедневни предмети, които могат да се използват като инструменти за оцеляване, ако е необходимо, пише zajenata.bg.

Ние ви препоръчваме да разгледате тези 8 артикула, които могат буквално да спасят живота ви един ден. И като се има предвид това, надяваме се, че никога няма да ви се наложи да използвате тези съвети.

1. Сол

Освен че дава на храната добър вкус, солта може да се използва и като защитно средство. Когато сте в опасност, хвърлете сол в лицето на атакуващото животно и по-точно куче, насочено към устата и носа. Солта може да бъде токсична за животните и може да ги направи летаргични, което ще ви даде време да избягате.

2. Фалшив портфейл

Може да се използва като разсейване при ограбване. Докато бягате, хвърлете фалшив портфейл, така че крадецът да спре да го вземе. По този начин няма да загубите нито един от важните си документи или пари и ще можете да избегнете атаката безопасно.

3. Бутилка за многократна употреба

Прозрачната бутилка за многократна употреба е много повече от модерен еко-инструмент – може да ви помогне да дезинфекцирате водата. Изследванията показват, че водата, поставена под UV светлина за 6 часа, се освобождава от повечето микроби, включително Escherichia coli. Въпреки че химикалите от замърсяването няма да изчезнат, ако има такива, водата все още може да се пие и това е по-добър вариант от жажда.

4. Ръчен часовник

Ръчен часовник, поставен вътре в юмрука ви, през средните ви кокалчета, може бързо да се превърне в разбивач на кокалчетата, който може да се използва за самозащита за счупване на стъкло, когато трябва да избягате. В допълнение, смарт часовниците могат да бъдат животоспасяващи в различни случаи, като например когато имате сърдечни проблеми и дори ако паднете на земята. Например, Вашият лекар може да използва данните, събрани от смарт часовника, и да види как работи сърцето Ви

5. Четка за коса

Вероятно вече имате четка за коса в чантата си, но освен че е удобен инструмент за подстригване, тя може да ви помогне да се предпазите. Използвайте го, за да атакувате престъпник, като се стремите към лицето. Освен това много четки за коса могат да се използват за скриване на пари и копия на личната ви карта. Много модели са лесни за разглобяване и могат да скрият това, което смятате, че може да ви помогне един ден. И ако някой премине през вашите ценности, той никога няма да вземе четката за коса.

6. Конец за зъби

Това няма да направи чантата ви по-тежка и вашият зъболекар ще ви бъде благодарен, ако я използвате, дори когато сте навън — освен това има много потенциални приложения, в случай че се случи нещо лошо. Можете да го използвате, за да закрепите превръзки, да режете храна, да направите спешна връзка за обувки, да хванете риба или дори да задържите някого. Въпреки че е толкова малък и полезен в ежедневието, никога няма да разберете колко потенциални приложения може да има, ако се окажете в опасност.

7. Чанти с цип

Чантите с цип не заемат много място и могат да предпазят вашите ценности от вода. Имало е случаи, когато телефон, който се съхранява в нещо водоустойчиво, спасява живота на хората. Освен това те могат да се използват и за пречистване на вода под слънчева светлина, ако бутилката ви за многократна употреба не е прозрачна. В ежедневието можете да съхранявате лист хартия, като вашата медицинска информация, списък с вашите алергии или номера на роднини в тези чанти, в случай че имате нужда от тях при спешни случаи.

8. Фенерче

Фенерчето е полезно в много ситуации, а самозащитата е една от тях. Използвайте ярко фенерче, за да се предпазите от внезапна атака. Трябва да се стремите към лицето, за да заслепите временно човека. Светлината няма да навреди на нападателя, но ще спечелите ценни секунди, за да избягате в безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 4 Отговор
    Глупости! Трябват осем презерватива!

    Коментиран от #2

  • 2 сила

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    защо 8.....

    Коментиран от #4

  • 3 То вярно

    8 0 Отговор
    Че има всичко в една дамска чанта ама вие сте се прекалили!
  • 4 Емил

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Що бе, малко ли ти изглеждат?!
  • 5 ЗАЩОТО ЩЕ Я НАПАДНЕ

    0 1 Отговор
    🐙🐙🐙🐙🐙🐙🐙🐙
  • 6 Всичкото

    1 1 Отговор
    Го имам, но не ми трябва, ей така, напук на всичко...!
  • 7 Алтер

    3 0 Отговор
    Мойта жена си носи едно голямо дилдо в чантата. Веднъж един се опита да я обере, а тя го умъртви за секунди.
  • 8 зима иде

    5 0 Отговор
    9. Вериги за сняг.
  • 9 Милена

    2 1 Отговор
    Да презервативи задължително.
  • 10 Rock

    1 0 Отговор
    Вместо вода в бутилката може да носите огнена вода. Ако ви нападне някой винаги можете или да му пръснете огнена вода в очите. А ако е готин и нападението е с друга цел винаги можете да я споделите. Солта я сложете в шишенце от валериан, което поставяте в кутийка от маргарин и после тази кутийка я сложете в пликче от дамски превръзки . Омотайте пликчето хубаво с тиксо да не се изсипва.