Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 14:09 4 794 19

Мая Нешкова сподели колко тежко е изкарала COVID-19

  • мая нешкова-
  • певица-
  • естрада-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • болест

Певицата призова за всенароден молебен за здраве в разгара на четвъртата вълна на COVID-19

В разгара на четвъртата вълна на коронавируса, естрадната певица Мая Нешкова изпрати отворено писмо до Светия синод. Нейният призив е за всенароден молебен за здраве.

Жената, изпяла емблематичната песен "Рожден ден", разказва за дните, в които се е борила с коварния COVID-19, заедно със съпруга си. Разболяват се миналата година по време на едни от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер и Рождество Христово.

"Два пъти ходих до спешното. В мен остана усещането, че страхът е най-страшен в тоя момент, когато боледуваш, защото някак си вирусът става много силен в теб, а ти самият ставаш много слаб и като че ли му даваш почва да расте повече. Пожелавам на всички, които се срещат с него, да не се страхуват, просто да преминат през него", разказа Нешкова пред Bulgaria On Air.

"Въобще не искам даже да си спомням. Но цялото семейство го изкарахме. Мислех си, че е майтап работа, ама беше доста тежко. Симптомите ми бяха липса на мирис, температура, не знаеш къде се намираш. Не знаеш на кой свят си, нямаш апетит, но това са предизвикателствата към човечеството. Крепяла ме е вярата, любовта към хората", сподели композиторът Кирил Икономов.

Точно заради вярата, сега Мая Нешкова и Кирил Икономов искат да вдъхнат надежда на българите в тези тежки времена и изпратиха отворено писмо до Светия Синод за общ молебен с изнасяне на чудотворни икони при продължителен камбанен звън.

"Нашата мисия и нашата молба е в един и същи час да се състои в цяла България, във всеки един град, във всяко едно село, във всяка една паланка. В един и същи час, независимо българите в коя точка се намират. А когато започне молитвата в България - всеки един да спре, да запали свещ и всеки да отправи своята молитва към бога", допълни Икономов.

Мая Нешкова и съпругът ѝ вярват, че когато камбаните зазвънят заедно в цялата страна, ще се случи чудо, защото истинският тон "Ла" зазвучава именно от църковните камбани и неслучайно е смятан за божествения тон.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    25 0 Отговор
    тия там само на Бойко се молят за няколко сребърника!
  • 2 гадно

    20 8 Отговор
    Ако ставаше с молебен нищо лошо нямаше да се случва на хората.

    Коментиран от #11

  • 3 Offf

    15 17 Отговор
    Кво си изкарала , ма ,кукумицин лъжлив
  • 4 Винкело

    19 1 Отговор
    Права е тон "ла" от църковните камбани. Там е с честота 432 КХЦ. Кой знае защо по света навсякъде рептилите са го променили на 440.

    Коментиран от #17

  • 5 Я го изкарах за три седмици

    10 8 Отговор
    На работа... Трябва да се работи, няма време да ме пишат по статии
  • 6 Булгар

    15 7 Отговор
    Кажете и за някой, който го е карал леко!За тия дето им е било много лошо, вече мисля писахте няколко пъти :Д

    Коментиран от #12

  • 7 човек от народа

    15 2 Отговор
    това интересува цялата нация, че и оттатък Вардаро !
  • 8 Абре момче

    8 2 Отговор
    Сещам се ,какво беше казала Алена,че аурата на Бойко била много силна и щяла да пази България от вируса. Успех на Мая!
  • 9 Просто човек

    8 2 Отговор
    А ваксинирани ли сте?
  • 10 ИНТЕРЕСНО ИНТЕРЕСНО

    9 3 Отговор
    А ЗАЩО СИ ХОДИЛА В СПЕШНОТО,А НЕ В СВ.СИНОД,А😉ТО БАЦИЛА ИСКА ШПРИЦ💉,А НЕ МОЛИТВА😿
  • 11 Факт

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Ако е искрено, от сърце и много силно всичко е възможно.
    Радвам са за семейството но Мая, че е победило Нещото.
  • 12 Целта е

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Булгар":

    да се наплашват хората, да се предизвика паника. Така не преценяваш правилно и правиш грешки. Разбира се, че има хора, изкара ли го леко. Всичко е индивидуално.
  • 13 Ами така е, над 60 години

    4 1 Отговор
    Болести много трудно се лекуват, но защо добрите хора страдат, да попитам аз отново..... изчадие адово,,, сюпюр айде,,... навън от всичко....!
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 3 Отговор
    Няма ли и кунчев да ни сподели колко леко е изкарал"НЕЩОТО" сле 3та игла???
  • 15 big

    7 3 Отговор
    Аз пък споделям, че моя роднина изкара този вирус много леко, само с болки в тялото. Живее с майка си, близо 80-годишна, която е с една "каруца" придружаващи заболявания, но тя не се зарази. Други мои познати също го изкараха леко, с не толкова висока температура и при тях жените болни, мъжете - не. Та къде са тези "специалисти", които да ми обяснят защо е така?
  • 16 big

    5 2 Отговор
    Та и двете не бяха ваксинирани, познатите също!
  • 17 небрежнев

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Винкело":

    Имаш малка грешка - тон Ла е 440 Hz, а не 440 kHz (човек не чува над 20 kHz). Причината тон Ла от църковните камбани да е 432 Hz e, че са правени преди 1939 г. Тогава Гьобелс, като министър на пропагандата в нацистка Германия, издал указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла на 440 Hz, вместо на 432 Hz както е бил дотогава. Причината е дефицитът на някои метали през войната, и камертоните се произвеждали с други сплави, което променило звученето им. Всъщност това не е кой знае каква промяна, защото Земната честота е 8 Hz и ние чуваме хармонично тоновете, които се делят на 8, а такива са като 440, така и 432.
    За съжаление вирусите са напълно глухи и могат да те убият при всякаква честота на звука.
  • 18 Помогни си сам,та и Господ да ти помогне

    3 4 Отговор
    Лозето не иска молитва,иска мотика! Господ дава,но в кошара не вкарва! Господ даде ваксините,човеците да се спасят! Ти Нешке сложи ли си ваксина срещу ковида? Защо не призовеш хората да се ваксинират,та де не преживеят твоя ад,който ти си преживяла и по чудо си се спасила!
  • 19 Мима

    2 1 Отговор
    Ваксинацията ще свърши по-добра работа!