Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 10:08 3 425 4

Рецепта на деня: Ябълков сладкиш със стар хляб

  • сладкиш-
  • хляб-
  • ябълки-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Превърнете стария хляб в уникален сладкиш

Рецепта на деня: Ябълков сладкиш със стар хляб - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 или 600 г изсъхнал хляб
  • 8 ябълки
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. галета
  • 1 ч.л. канела
  • ванилия - 2 прахчета
  • пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне:

Ябълките се настъргват и се поръсват със захарта, канелата и ванилията. Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с млякото. Разбърква се и се налива сокът, който се е отделил от ябълките. Разбърква се отново и се оставя да се накисне.

Тавата се намазнява и се поръсва с галетата. Нарежда се ⅓ от сухия хляб. Отгоре се разпределят половината от ябълките, след това отново хляб, останалата част от ябълките и накрая оставащият хляб. Намазва се леко с олио и икономичният сладкиш с ябълки се пече във фурна на 150-160 °C. След като е готов и се извади, се оставя да поизстине леко, след което се поръсва с пудра захар, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Със стар хляб

    3 0 Отговор
    Икономията майка на мизерията. До къде я докараха тая България?
  • 2 Фактология

    5 0 Отговор
    С тия цени вече и стар хляб липсва...
  • 3 Пипи

    2 0 Отговор
    Без яйца като свързващо вещество няма как да стане. Рецепта за каша.
  • 4 бушприт

    0 0 Отговор
    Чудя се,защо фурните не употребяват така старите си хлябове,а ги изхвърлят?! Особенно в "Кауфланд" колко хляб и храни изхвърлят,не ти е работа!