25 Ноември, 2021 10:28 2 299 5

Филм за Уилям и Хари ядоса баба им

  • филм-
  • британско кралско семейство-
  • кралица елизабет втора-
  • принц уилям-
  • принц хари-
  • уилям и хари-
  • ядоса-
  • принцовете и медиите

Продукцията е породила недоволството, тъй като не е била предварително съгласувана с Бъкингамския дворец

Филм за Уилям и Хари ядоса баба им - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Британската кралска фамилия изрази необичайно остро недоволство от документален филм на телевизия ВВС за принцовете Уилям и Хари, като отправи обвинения, че в продукцията са "представени като факти" информации, които са "неоснователни".

Първата от общо две серии на "Принцовете и медиите" беше излъчен снощи. Документалният филм е посветен на отношенията на Уилям и Хари с журналистите. Синовете на престолонаследника принц Чарлз често критикуват начина, по който семейството им е представено от медиите.

Според британската преса продукцията е породила недоволството, тъй като не е била предварително съгласувана с Бъкингамския дворец, който дори е заплашил да прекрати сътрудничеството с ВВС за бъдещи проекти.

В края на първата серия на филма британската кралска фамилия разпространи изявление, в което се казва, че "свободни, отговорни и открити медии са съществено важни за една здрава демокрация".

Бъкингамският дворец, Кларънс хаус и Кенсингтън излязоха със съвместно изявление.

"Доста често преувеличени и неоснователни твърдения от анонимни източници се представят като факти и е разочароващо, че някои медии, включително и ВВС, им придават достоверност," се казва в него.

Британският кралски двор рядко си позволява да разпространи подобна позиция. Сега това се случва, след като принц Хари многократно обвини медии, че оказват натиск върху брака му с американката Меган Маркъл и дори ги посочи като причина за решението да се оттегли като високопоставен член на кралското семейство.

Той и съпругата му заведоха няколко дела срещу британски таблоиди, припомня БТА. Те напуснаха Великобритания и се преселиха в САЩ.

Отношенията между Бъкинганския дворец и ВВС са изострени след излъчено преди повече от двадесет и пет години интервю с принцеса Даяна. Тогава тя заяви, че в брака ѝ има "трима души", намеквайки за връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Самата лейди Ди също призна, че поддържа любовна връзка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ожш

    10 1 Отговор
    Аз лично се изумявам от факта, че Англия си отглежда кралско семейство!! Преди 200г. Френската революция изкла кралските си особи и приключи с това и си направиха демокрация. Днес английския народ с кеф плаща данъци, за да живеят в охолство и дворци кралските особи. Малко хора знаят, че англичаните не притежават земя, цялата земя в Англия е собственост на Краля-Кралицата и плащат наем на Кралицата за земята на която е построен дома им, те никога не могат да закупят земята и тя никога не може да стане частна собственост. И ги гледам как им се радват, как четат кой кога ходил до тоалетна, кой с коя спал, жена му от къде пазарува, какви дрехи носят, сега и филми... направо чудна идилия.

    Коментиран от #3

  • 3 PE6OGOLF4E

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ожш":

    Не го знех това......интересно..... тука живеещите в блокове също не притежават земята под краката им...,НО пък с лекота можеш да си купиш земя и да си построиш нещо на нея....
  • 4 Бабата, все още има ли сили.?!

    3 0 Отговор
    И да се ядосва..!
  • 5 надарена кака

    0 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!