Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 21:04 3 274 14

7 правила за офис романтика

  • романтика-
  • любов-
  • работно място-
  • правила-
  • офис романтика

Животът може да ви даде избор: кариера или връзка

7 правила за офис романтика - 1
Снимка: shutterstock

Много често между колегите възникват лични отношения, въпреки че корпоративната политика обикновено не насърчава и понякога дори забранява този вид взаимодействие. Особено забележим офис романс ще бъде в малък екип. И в малък екип той ще предизвика най-голям резонанс. Ако не е било възможно да се избегнат лични взаимоотношения, трябва да се следват поне няколко правила, за да се намалят нежеланите последици от романа на работното място.

Когато хората редовно прекарват време заедно, между тях много често се развива романтична връзка. Още в края на 60-те години социалните психолози откриват, че сме склонни да намираме за привлекателни тези, които често виждаме. Тази теория се потвърждава и от статистиката.

Служба за изследвания на HeadHunter информира, че 41% от служителите са имали връзки с колеги, докато 18% от такива романтични отношения са довели до брак. Очевидно хората не могат без служебни романи. Ето няколко съвета как да ги направите приятни и безболезнени и за двете страни.

1. Разберете каква е позицията на вашата компания

Според изследвания 41% от служителите не са наясно с политиките за връзки в офиса на тяхната компания. Напълно възможно е фирмата да има някакви насоки в това отношение, те просто не са твърде популярни.

2. Помислете за последиците

Винаги трябва да мислите как вашите действия ще повлияят на бъдещия ви живот, включително при започване на връзка. Ако, обаче, запознанството е станало на неутрална територия, можете да се отпуснете малко и просто да наблюдавате накъде водят чувствата ви.

3. Не допускайте дисбаланс на властта

Най-трудното е, когато единият от вас е шеф, а другият е подчинен. Уволнение, заплата, участие във важни проекти - когато избраният засяга тези аспекти на вашата кариера, по-добре е да избягвате връзка или да я започнете в различен статус. Ако сте на по-висока позиция, във ваш интерес е да избегнете фаворизиране, за да останете професионалисти, пише iwoman.bg

4. Не изяснявайте отношенията си на работното място

Един от основните въпроси е дали да афиширате връзката или не. Проблемът за колектива не е самият факт на вашия роман, а какво може да последва от него. Например нарушаване на границите, при което личният живот засяга професионалния.

5. По-малко обсъждайте работата на среща.

Всеки от нас има цял набор от социални роли. За някои сме деца, за други като родители, за трети като съседи. За партньора от службата ние сме едновременно личен партньор и колега. Балансирането на тези роли може да бъде трудно.

6. Бъдете готови да предприемете драстични действия

Животът може да ви даде избор: кариера или връзка. Най-малкото трябва да избирате между тази конкретна връзка и тази конкретна работа.

7. Завършете красиво

Да останеш приятел е предизвикателство, в което много разбити двойки се провалят. Ако, обаче, сте се срещнали с колега и сега се опитвате да забравите за случилото се, това е точно случаят, когато лошият свят е по-добър от добрата кавга. При условие, разбира се, че и двамата сте останали в една и съща компания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шефа

    11 7 Отговор
    Имах връзка с една младичка колежка , която го умееше като зайче . Свършваше за 1-2 мин заднешком зад бюрото .И така няколко пъти .
  • 3 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    4 7 Отговор
    Ас съм страхотен романтик както знаят всички но работата не е място за романтика. В най хубавия български град град Казанлък имаме една поговорка където си вадиш хляба не прави друго. Та лично ас не одобрявам това.

    Коментиран от #13

  • 4 Мими парчето от Бобов дол

    4 1 Отговор
    Свършете красиво@
  • 5 Pob Halford

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Много неграмотно написано, но вярно!
  • 6 ОТ ХУМАТА

    5 1 Отговор
    Мечоо , с ГРАДКАЗАНЛЪК , Даваизклататманафете .

    Коментиран от #7

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОТ ХУМАТА":

    И мен , и мен !
  • 8 Статията

    9 0 Отговор
    е добра и вярна. Аз лично съм "продукт" на връзка на работното място и последвал 45 годишен брак, но само защото майка ми почина, иначе можеше и да е по-дълъг. Всичко е до интелект, характер, късмет и съдба.
  • 9 ТАКА Е МЕЧО

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    83% РАЗПРОСТРАНЕНО СРЕД ОФИСНИЯ ПЛАНКТОН👍
  • 10 Виталия

    4 0 Отговор
    маТрачева при шеф и подчинена, романтиката има само 2 правила - неутрална територия и неафиширане на връзката. Например целувка на неутрална територия и след 3 години още нищо не се е случило😂😂😂😂
  • 11 Факт

    10 1 Отговор
    Там дето си вадиш хляба, оная работа си я държиш в гащите! Лошото е че1/2 не го спазват това правило и оттам са повечето проблеми във всяка фирма.
  • 12 Ром антика

    2 3 Отговор
    Какъв е този ромски офис само, не се разбира от статията.
  • 13 Бай Ху (By Who)

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие принципно сте много прав господин ГЕНАДИ, и ние в столичния квартал Под Уяне имаме същата поговорка, но в реялния живот често въсниква офис романтика и особенно ако шефът е голям романтик почваш да вадиш двойно хляб от фурната.
  • 14 мамун

    2 0 Отговор
    Дето работиш оная си работа не вади
    че после всичко става таковано