29 Ноември, 2021 17:58 3 634 2

Най-лесните за отглеждане растения у дома

  • стайни растения-
  • растения-
  • цветя-
  • дом-
  • у дома-
  • вкъщи

Ето как с най-малко грижи да имаме здрави стайни растения

Най-лесните за отглеждане растения у дома - 1
Снимки: Shutterstock

Да имаме растения у дома е нещо прекрасно и полезно, но често грижите за цветята се оказват непосилни за всеки, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето няколко лесни за отглеждане стайни растения, които ще ви накарат да се почувствате като майстор градинар.

Каланхое

Най-лесните за отглеждане растения у дома



Растението е лесно за отглеждане, тъй като не се нуждае от много поливане и е достатъчно да го сложите на прозорец с директна слънчева светлина.

Коледен кактус

Добре е растението да е на светло място, но не на пряка слънчева светлина и да се полива само когато почвата е напълно суха. Трудно е да убиете кактус, но ако искате да цъфти точно на Коледа е добре през есента да го поставите в тъмна стая за поне 12 часа.

Орхидея



Орхидеите обичат умерена светлина и поливане на всеки 10 дни. Те цъфтят интензивно от края на зимата до пролетта.

Мечова папрат

Добре е да бъдат поставени далеч от пряка слънчева светлина и поливани веднъж или два пъти седмично. Сравнение с останалите папрати, тази се отглежда много по-лесно и е много по-издържлива.

Антуриум

Най-лесните за отглеждане растения у дома



Растението се чувства добре на топло и осветено място, но далеч от директна слънчева светлина, като няма нужда от повече от половин чаша вода седмично. Антуриумът може да се отглежда и на по-сенчести места, но цветовете му ще са по-малко, а растежът му ще е доста по-бавен.

Кафе арабика

Растението е добре да стои на сянка или прозорец с щори. Полива се веднъж седмично, като е важно почвата му да не изсъхва напълно. Кафените растения са красиви и изключително издържливи, като разбира се могат да ви родят и кафе, което обаче едва ли ще покрие нуждите ви.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    3 3 Отговор
    Най-лесни за отглеждане са изкуствените. Може с години да не ги поливаш и копаш, и са като нови.:D
  • 2 Бахари

    2 0 Отговор
    Пробвайте с Троскот