29 Ноември, 2021 15:30 1 367 3

Матю Макконъхи няма да се кандидатира за губернатор на Тексас

  • матю макконъхи-
  • губернатор-
  • тексас-
  • губернатор на тексас-
  • актьор-
  • политика

Според проучвания, актьорът определено имаше шансове за политическа кариера

Матю Макконъхи няма да се кандидатира за губернатор на Тексас - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Актьорът Матю Макконъхи реши да не влиза в политиката. Месеци наред актьорът публично флиртуваше с идеята да се кандидатира за губернатор на Тексас.

Носителят на "Оскар" заяви във видеоклип, публикуван снощи, че политическото лидерство не е пътят, по който е решил да поеме "в този момент". 52-годишният Макконъхи обеща вместо това да се съсредоточи върху подкрепата за фирми и фондации, които създават условия за успех на други хора.

"Като момиче, родено в малък град в Тексас, никога не ми е хрумвало, че един ден ще обмислям да се кандидатирам за политически лидер. Но това е път, който избирам да не поемам в момента. Това, което ще направя, е да продължа да подкрепям бизнесите, лидерите и фондациите, за които вярвам, че изпълняват мисията да служат, да градят доверие и просперитет. Това е американската мечта", казва актьорът.

Надпреварата за губернатор на Тексас се очертаваше да бъде едно от най-интересните политически състезания в страната през 2022 г.

Според проучване, публикувано миналата седмица от Тексаския университет и „Далас Морнинг Нюз“- в хипотетичен пряк двубой - актьорът изпреварва настоящия губернатор Грег Абът с 8 пункта. Общо 43% от анкетираните заявяват, че биха подкрепили Макконъхи, 35% - Абът, а 22% биха избрали някой друг.

Макконъхи се представя още по-добре срещу друг известен кандидат в надпреварата през 2022 г. Според проучването актьорът би победил демократа Бето О'Рурк в хипотетичен пряк двубой с 49-27 гласа. О'Рурк, който през 2018 г. загуби кандидатурата си за Сената от Тед Круз, а след това се провали като кандидат за президент през 2020 г., официално обяви участието си в изборите за губернатор на най-големия щат в САЩ.

Макконъхи заяви в последното си видео, публикувано в Туитър: "Политици? Добрите могат да ни помогнат да стигнем дотам, докъдето трябва да стигнем, да. Но нека сме наясно - те не могат да направят нищо за нас, освен ако ние сами не решим да го направим".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моя милост

    2 0 Отговор
    Това е единственото, по което си приличаме с него.
  • 2 бойчо

    3 0 Отговор
    Много добра новина. Значи има поне капка съвест.
  • 3 Serj

    2 0 Отговор
    Нашия Борис Бойков също се отказа...но след три мандата лапачка и препълнени шкафове с пари.