Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 18:15 6 188 9

Ето как климатът ще промени човешкото тяло

  • климат-
  • глобално затопляне-
  • човешко тяло-
  • промени-
  • влияние

Освен това хората ще се сблъскат с проблеми на паметта и речта

Ето как климатът ще промени човешкото тяло - 1
Снимка: Shutterstock

Според еволюционната теория всеки жив вид се променя, за да оцелее в променящите се природни условия. Настоящото глобално затопляне не прави изключение, пише египетското издание Sasapost, цитирано от Российская газета. Сценарият за глобална климатична катастрофа става по-зловещ Климатичните изменения и глобалното затопляне са ускорили темповете на адаптация на животните, обяснява Сара Райдинг, един от авторите на изследването със заглавие „Затоплянето на климата кара животните да „сменят облика си“.

Тя дава за пример размера на клюновете на някои видове австралийски папагали, който се е увеличил с 10% от 1871 година. Също биолозите са фиксирали изменения при европейските мишки и маскираните землеройки – при тях са се уголемили крайниците и други части на тялото, пише actualno.com. Що се отнася до хората, то при нас поради затоплянето ще се увеличава изработката на меланин – пигмент, който „отговаря“ за цвета на кожата, косите и очите. В бъдеще той ще става повече, а това означава, че и външността на хората ще става по-мургава.

Според изследването на Кеймбриджкия университет, цитирано от египетското издание, климатът ще промени също и размерите на тялото и мозъка на човека. Според анализа на фосили от цял свят средният размер на човешкото тяло и мозък постоянно се колебае – студът е увеличавал техните размери, а топлината – напротив, намалявала ги е. Изследователите смятат, че поради настоящото глобално затопляне тялото и мозъкът на човека отново ще се смалят. Освен това в Кеймбриджкия университет са на мнение, че хората ще се сблъскат с проблеми на паметта, речта, трудности в обучението и снижаване на мозъчното кръвообращение.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    30 1 Отговор
    Настоящето глобално затопляне промени и моята телесна структура. Завит зъзнещ под одеялото до радиатора имам фигурата и стойката хна примат.
  • 2 Рошко

    26 1 Отговор
    За климата не знам, ама политици физици доценти мисирки и най вече бил гел и сзо доста ни промениха
  • 3 РЪСЕНЕТО НИ ОТГОРЕ КАТО

    20 1 Отговор
    Все едно сме хлебарки с кви ли не химикали.....това ще даде отражение....КО НА БАЛАМОСВАТ ТУКА...
  • 4 Ами ...

    11 0 Отговор
    Глобалното затопляне и то е като коронавируса.
  • 5 Гост

    30 1 Отговор
    По-мургави и по-плиткоумни. За климатът не знам, но 30 г демокрация вече постигнаха тези цели.
  • 6 Грульо

    15 2 Отговор
    Значи бъдещето ще е черно и примитивно, като в Африка. :D
  • 7 Якооо

    12 1 Отговор
    Демек - в бъдещето няма да има расисти, защото всички ще сме една раса - тъмни бежанци, без мозъчно кръвообращение, с проблеми в паметта и трудности в обучението... Сетих се за "Страната на глупаците" от Пинокио/Буратино, сега остава да ни провесят и на дърво надоле с главата, че и последната монета да ни вземат
  • 8 Човканамисирка

    3 2 Отговор
    Еволюционната теория е доказано невярна, но въпреки това продължава да се изучава в училище. Защо пишете глупости и вие, може би заради глобалното затопляне на хората ще им пораснат по-големи уши, да им пазят сянка и да си правят вятър.
  • 9 Християнин

    0 0 Отговор
    Копъра е билката която лекува корона вируса. Който взима копър, след 3 седмици се натрупва в кръвта и е предпазен от ковид и пази ваксинирани те. Който може да го разпострани